GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:21

Erdoğan talimat verdi, Rektör Dedeoğlu harekete geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yurtların kapasitesini arttırın” talimatının ardından harekete geçen Kredi Yurtlar Kurumu Ege Üniversitesi ile birlikte ortak proje geliştirdi. Kampüs içinde 6 bin 500 metrekarelik alana yeni yurt inşa edilecek.  

EGEDESONSÖZ - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) bağlantılı tüm yurt ve okulların kapatılmasına karar verilirken özellikle büyük şehirlerde üniversite öğrencilerinin barınma sorunu yaşamaması için Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) harekete geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yurtların kapasitesini arttırın, şartlarını iyileştirin” talimatının ardından çalışmaları hızlandıran Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı KYK bütün illerin fizibilitesini çıkarttı. Buralarda bulunan üniversiteler ile yurtların kapasiteleri karşılaştırıldı. Özellikle nüfusu fazla, öğrenci sayısı yüksek olan illerde sayıların yetersiz olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine KYK, üniversitelerle işbirliği yaparak öğrencilerin FETÖ/PDY bağlantıyı ev ve yurt benzeri yerlerde kalmaması için formüller geliştirdi.

Erdoğan’ın talimatının ardından Kredi Yurtlar Kurumu- Üniversite işbirliğinin ilklerinden bir tanesi İzmir’de gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi ile KYK masaya oturarak kampüsteki yurtların öğrenci barınma kapasitesinin arttırılmasına karar verdi. Yeni çalışma kapsamında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu ile görüştü.  Gerçekleşen zirvede üniversite içindeki yurtların kapasitesi, mevcut durumları ve koşulları masaya yatırıldı. Toplantıdan kampüse yeni yurt inşaatının yapılması kararı çıktı.

KIZ-ERKEK ÖĞRENCİ YURDU
Ege Üniversitesi ile KYK’nın aldığı karara göre kampüste Emel Akın Meslek Yüksek Okulu’nun hemen arka tarafında Mühendis Fakültesi’ne yakın bölgede 6 bin 500 metrekare alanda yurt binaları inşa edilecek. Kampüste bulunan yurtların kapasitesi arttırılacak. Çalışmalar kısa sürede başlayarak inşaatların temeli atılacak. Binaların inşaatları eğitim ve öğretimi aksatmayacak bir şekilde yürütülecek. Yurtlar kız ve erkek öğrencilere hitaben ayrı ayrı bloklar halinde tamamlanacak.

KAPASİTE ARTACAK
Öte yandan Ege Üniversitesi’nin kampüsünde mevcut durumda kullanılan yurtlarda yaklaşık 4 bin öğrenci barınıyor. Yeni yapılacak yurtlarda ise 6 bin kişinin ek olarak barınması planlanıyor. Ege Üniversitesi’nde ise toplamda 63 bin 81 kayıtlı öğrenci bulunuyor. Bu rakamın 36 bin 189’unu şehir dışından gelenler oluşturuyor.  Üniversitede öğrenim gören öğrencilerin büyük bölümü başta Bornova, Bayraklı, Buca, Karşıyaka gibi  ilçelerde bulunan evlerde ve özel yurtlarda kalıyor.