GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Şubat 2024 Cuma 11:16

Erdoğan'ın pilotu Manisa'dan aday!

Cumhurbaşkanlığı Hava Ulaştırma Daire Başkanlığı Uçuş Operasyon Şube Müdürü Erkan Kara memleketi Demirci’den AK Parti Belediye Başkan adayı olduğu kulislere yansıdı.

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için hazırlıklar devam ederken, AK Parti Manisa ilçe belediye başkan adayları son gelen bilgilere göre belirlendi. 

Manisa Denge sitesinde yer alan bilgilere göre Demirci ilçesinin başkan adayı Cumhurbaşkanlığı Hava Ulaştırma Daire Başkanlığı Uçuş Operasyon Şube Müdürü Erkan Kara oldu. 

Kara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın helikopter pilotu olarak da biliniyor. 

ERKAN KARA KİMDİR?
1974 yılında Demirci’de doğdu. ilkokulu Demirci Köylüce Köyü (Mahalle) ilkokulunda okudu. Orta ve lise tahsilimi Demirci Lisesinde 1991 yılında tamamladı. 1994 yılında Samsun Polis Okuluna gitti. 1995 yılında polis memuru olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığında göreve başladı. 1998 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesinde Hava trafik kontrolörlüğü kursuna gitti. Kurs bitimi sonrasında Havacılık Daire Başkanlığında Hava Trafik Kontrolörü polis memuru olarak görevine devam etti. 2013 yılından itibaren Başbakanlık emrine geçici görevli olarak göreve başladı. 2017 yılında kurum değişikliği yaparak Devlet Hava Meydanları İşletmesine Hava Trafik Kontrolörü olarak geçti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden sonra kurulan Cumhurbaşkanlığı Hava Ulaştırma Dairesinde Uçuş Operasyon Şube Müdürü olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanının uçuşlarının koordinesini ve takibini yapan ekibin içerisinde yer aldı.