GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Şubat 2016 Pazartesi 15:45

Erdoğan'dan Suriye'de ateşkes açıklaması!

Fildişi Sahili'nde ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Suriye'nin genelinde şu anda ateşkes yoktur. Orada aynı şekilde saldırılar mevzi mevzi devam etmektedir' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fildişi Sahili'nde ortak basın toplantısında konuştu. Suriye'de 26 Şubat gecesi başlayan, çatışmaların durması anlaşmasını içeren ve Birleşmiş Milletler Genel Kurul kararıyla da fiilen uygulanmaya başlayan ateşkese ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Suriye'nin genelinde şu anda ateşkes yoktur. Orada aynı şekilde saldırılar mevzi mevzi devam etmektedir" dedi.

Fildişi Sahili'nde ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-4-25 Mart 2015’te ülkeme yaptıkları ziyaretten sonra Ekim’de yapılacak Fildişi Sahili’ndeki seçimin ardından 'Ben de inşallah iade-i ziyarette bulunacağım' dedim ve bu ziyareti de gerçekleştirmiş olmanın ayrıca mutluluğu içindeyim.

-Dünya biliyorsunuz, mülteci konusunda ciddi sıkıntıları yaşıyor. Özellikle Afrika’da yaşananlar belli, bizim bölgemizde yaşananlar çok daha ileri seviyede. Mülteci konusunda dünya bir karmaşa içinde. Dünyanın değişik ülkelerinde, Avrupa olsun, ta Amerika kıtası olsun ama mülteci akınının da en yoğun olduğu ülke ne yazık ki Türkiye... Şu an Suriye ve Irak’tan mülteci akını ülkeme 3 milyondur. Şu anda misafir ediyoruz. Biz onlara kapımızı kapamadık.

-Suriye'nin genelinde şu anda ateşkes yoktur. Orada aynı şekilde saldırılar mevzi mevzi devam etmektedir.