GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ocak 2018 Salı 14:09

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Okuma özürlü, yalancı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Sen bir delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın? Osmanlı hiçbir şey üretmemiş. Millet Millet, Cumhuriyet'le beraber oldu" sözlerine sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te partisinin grup toplantısında konuştu. Geçen hafta yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Erdoğan, salondan yükselen ''Reis bizi Afrin'e götür' sloganlara "Kararı verdiğimizde önce ben sonra hep birlikte gideceğiz"diye yanıt verdi.

GÖZÜMÜZ KİMSEYİ GÖRMEZ
"Afrin'i teröristlerden temizlemeye yönelik Zeytin Dalı operasyonunu başlattık" diyen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Allah biliyor ki, bizim niyetimiz halistir. Biz kendi ülkemizin ve milletimizin huzuru, refahı için değil, aynı zamanda komşularımızdan başlayarak, tüm kardeşlerimizin, dostlarımızın, mağdurların esenliği için bu mücadeleyi veriyoruz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmemizin nedeni 6-7 yıldır bu oldu. Bu noktadan sonra artık gözümüz kimseyi görmez. Suriyeli kardeşlerimizin kendi evlerine güven içinde dönene kadar durmayacağız. Biz öyle alavere dalavere ile değil, yanlarında kimin olup olmadığına bakmaksızın teröristlerin üzerine gitmeye devam edeceğiz" diye konuştu.  

'ANA MUHALEFET DEĞİL ANA HİYANET PARTİSİ'
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Osmanlı hiçbir şey üretmemiş' sözlerine çok sert sözlerle yanıt veren Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Bu ülkenin ekmeğini yiyen , havasını soluyan bir güruh var ki onların ihanetlerinden müzdaribiz. Türkiye'de adı ana muhalefet partisi olan ama yaptıkları ile ana hıyanet partisine dönüşen partinin başındaki zevat ve onun ekibi var. Ben gerçek CHP'lilerin bizimle aynı hissiyata sahip olduğuna inanıyorum. Her seferinde bu zatı gündemimize almayalım diyorum ama yaptıkları karşısında susmanın vebali olduğunu görüyorum.

'GAFLETE BAK, ZAVALLILIĞA BAK'
Türkiye'nin savunma sanayiinde geldiği yeri küçümseyen sözler sarf ediyorlar.  Her gün televizyonlarda sabahtan akşama kadar yayınlanan Zeytin Dalı operasyonunu da mı bu adam izlemiyor. Askerlerimizin ellerindeki yerli silahları da mı görmüyor? Toplarımızın sesini de mi duymuyor? Çok namlulu roket atarlarımızın görüntüsünden de mi etkilenmiyor. Silahlı İHA'larımızdan da mı heyecan duymuyor. 'Sen bir delikli tüfek yapamazsan, nasıl savaşacaksın' diyor. Gaflete bak ya, zavallılığa bak. Onlar sizin ecdadınızız veya sizinkilerin zamanına ait olan bir süreçti. Türk malı zırhlı araçlarımız da mı bu zata bir şey ifade etmiyor. 

KILIÇDAROĞLU'NA  TOPHANELİ YANIT 
Neymiş, 'Osmanlı hiçbir şey üretmemiş'. Bunun adı idrak tutulması değilse, düpedüz yalancılıktır, iftiradır. Bu zata hızlı ve özet tarih dersi vermek... İstanbul'da Tophane diye bir semt var. Yalnız, Kağıthane'yi Kağıttepe'ye çevirdiği gibi buraya da Tophane yerine Toptepe demeye kalkmasın. Buranın adı 500 yıldır Tophane. Acaba isminin nereden geldiğini biliyor mu? Buradan kurulan dökümhanelerde devrin en gelişmiş topları üretiliyordu. Fatih Sultan Mehmet Han bizzat kendisi top tasarlayan ve inşa ettiren bir savunma sanayii dehasıydı. 18. yüzyılda yeni bir atakla İstanbul ve çevresinde pek çok modern silah fabrikası kurulmuştur. MKE 1950'de bu isimle faaliyete geçmiştir. Ondan önceki ismi Askeri Fabrikalar Umum Müdürlüğü. Osmanlı'daki son ismi İmalatı Harbiyei Umumiye Müdürlüğü. Üstelik bu kurum en büyük atağını CHP döneminde değil, Demokrat Parti döneminde yaşamıştır. Bunun zihniyetinin ceddi olan takım değil. Onların verdiği bir şey yok. Bu dönemde tarım sektörü başta olmak üzere ülkemizin ihtiyaç duyduğu diğer alanlarda da üretime yönelmiştir. 

CHP, GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İSTİSMARCILIĞI YAPIYOR
Türkiye savunma sanayiinde son 15 yıldaki ataklarını gerçekleştirmiş olmasaydı, bugün kendi sınırlarımızın içindeki terörle mücadele operasyonlarını dahi yürütemez hale gelirdi. Ülkemiz şu anda 6 milyar dolarlık üretim ve 2 milyar dolarlık ihracat kapasitesi bulunan bir savunma sanayiine sahiptir. Ama CHP'nin bu atılan adımlardan haberi yok. Savunma Sanayii projeleri 60 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmıştır. Sadece insansız hava araçlarının safahati ile Altay Tankı'nın motoru bile bize bu meselenin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Zaten sahada bunların çoğunu gururla görüyoruz. CHP'nin en önemli özelliği Gazi Mustafa Kemal Atatürk istismarcılığıdır. Bugün de aynısını yapıyorlar. Başka sermayeleri kalmadı. Elbette savaş meydanlarındaki zaferler ekonomik zaferlerle taçlandırılmadan bağımsızlığın dayanağı haline getirilemez. İyi de siz bu işin neresindesiniz. Gazi Mustafa Kemal'in büyük bir ferasetle başlattığı savunma sanayii hamlesinin önünü, İkinci Dünya Savaşı'nı bahane ederek adeta kesen, yapılmış olan işleri rafa kaldıran siz değil misiniz? (Milliyet)