GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mayıs 2016 Cumartesi 13:54

Erdoğan ailesinin mutlu günü: Ve imza atıldı

Selçuk Bayraktar ve Sümeyye Erdoğan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde kıyılan nikahla dünya evine girdi. Nikah şahitleri ise Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyya Erdoğan ve damadı Selçuk Bayraktar, gelin arabası bir konvoy halinde Tarabya Köşkü'nden yola çıktı. Gelin arabasının aynalarında çiçek bulunduğu görüldü. Gelinlik giyen Sümeyye Erdoğan ön koltukta otururken, aracı Selçuk Bayraktar kullandı.

Nikahın yapılacağı Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde tüm yollar ise geceden trafiğe kapatıldı.

Pek çok yerli ve yabancı davetlinin yer aldığı düğünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bekir İzzetbegoviç ve eşi ile yan yana oturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahta şahitlikleri Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Bosna-Hersek lideri Bekir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı. Geline nikah cüzdanını Abdullah Gül verdi.

İMZAYI ATTILAR
Selçuk Bayraktar ile Sümeyye Erdoğan'ın nikahını İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN BİLİNMEYEN YÖNLERİ
Habertürk'ün haberine göre, törende çiftin hayat öyküsünü çeşitli yönleri ile konu alan kısa bir film gösterildi. “Sümeyye ve Selçuk Hatıra Filmi” adlı yapımda, Sümeyye Erdoğan'ın şimdiye kadar hiç bilinmeyen yönleri ekrana yansıdı.

Indiana Üniversitesi'nde master, sonrasında ise London Schools of Economics'te yüksek lisans yapan Sümeyye Erdoğan'ın binicilik sporu yaptığı, kemana karşı büyük bir ilgisi olduğu ve bungee jumping yaptığı pek çok kişi tarafından ilk defa nikah töreninde gösterilen kısa filmden öğrenildi.

Kısa filmde, Selçuk Bayraktar ise Türkiye'de ilk yerli İnsansız Hava Aracını (İHA) üreten kişi olarak anlatılırken, İTÜ Elektronik Mühendisliği mezunu olan Bayraktar'ın, Amerika Upenn'de yüksek lisans, sonrasında ise Massachusetts Institute of Technology'de(MIT) doktora çalışması yaptığı, Türkiye'ye döndükten sonra İnsansız Hava Aracı (İHA)’nın üretimine başlayan Bayraktar'ın, milli ve özgün insansız hava aracı ile Türkiye'nin gurur kaynağı olduğu belirtildi.

TWİTTER'DAN ASKERLERE TEŞEKKÜR
Selçuk Bayraktar, Twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak’tan selamlar. Bursa/JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaşan Bayraktar, "Şırnak’ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" yazdı.