GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Haziran 2016 Çarşamba 20:17

Erdoğan: Biz ne Avrupa'ya ne Ortadoğu'ya...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerle biraraya geldiği iftar programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bütün Ortadoğu ve İslam dünyası zor bir dönemden geçiyor. Tüm dünyaya seslenerek diyorum ki gelin insanlığımıza hep beraber sahip çıkalım. Zulme, kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun asla rıza göstermeyelim. Teröriste, kimliğine, söylemine, kökenine, inancına bakmaksızın tavır koyalım. Mağdurlara, mazlumlara, gariplere hep birlikte kol kanat gerelim. İşte o zaman dünyanın hepimiz için çok daha güzel, çok daha yaşanabilir yer haline geldiğini göreceğimizden şüphe duymuyorum. Geldiğimiz nokta itibarıyla dünyanın güç oyunlarına değil, insanlığın sorunlarına çözüm bulunmasına ihtiyacı vardır.

Terörizme karşı ortak tavır içinde olmamız gerekiyor.  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Bu yüzden 'dünya beşten büyüktür' diyorum.  Ekonomik uçurumları kapatmadan beşeri dalgaları önleyemeyiz. Ticareti daha adil hale getirmeliyiz.

Milli gelire göre yardım sağlayan ülkeler arasında Türkiye birinci sırada yer alıyor. Yüksek faizlarin olduğu yerde yatırım olur mu? Böyle bir ekonomi dünyası olmaz. 

Terör bazı acı olaylara rağmen kontrol altına alınmış bulunuyor.

Biz ne Avrupa'ya ne Ortadoğu'ya ne de Afrika'ya sırtımızı döneriz.

AB ile göçmen sorununa çözüm bulmak için görüşmeleri sürdürüyoruz ama terörle mücadelemizi sekteye uğratamayız.

Müslüman ülkeler kendi sorunlarını çözebilmek için çok çalışmalı. Ne Sunni'nin ne de Şia'nın birbirine üstünlüğü var. Müslümanlar, mezhepçiliğe, ırkçılığa ve terörizme karşı çalışmak zorundadır.

Terörizme karşı sonuna kadar mücadele edilecek. Ya olacak ya olacak. Teröristler silahlarını gömüp koordinatlarını verecekler. (ntv)