GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Kasım 2021 Pazartesi 14:15

Erdoğan, Biden ile görüştü: F-16 konusu gündemde!

Roma dönüşünde yanındaki gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin detaylarını paylaştı. Erdoğan, F-16’lar konusunda Biden’ın, “Kısa sürede netice alamayabiliriz” dediğini söyledi.

İtalya ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Görüşmede F-35 konusu ve F-16 tedarikinin ele alındığını söyleyen Erdoğan, Biden'dan olumsuz bir yaklaşım görmediğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Suriye'ye olası operasyon için "Yapılması gerektiği zamanda tabii ki operasyon yapılır. Ondan geri adım atılmaz" diye konuştu. İskoçya ziyaretinin neden ertelendiği sorusunu da yanıtlayan Erdoğan, güvenlik protokolü standartlarına işaret etti, "Taleplerimiz yerine getirilmeyince gitmekten vazgeçtik" dedi.

BİDEN’LA GÖRÜŞME
Samimi, yapıcı ve olumlu bir toplantı yaptık. Afganistan, Suriye, Libya'da işbirliğini güçlendireceğiz.

F-16 TEDARİKİ
F-16 tedarikini müzakere ettik. Biden'ın olumsuz yaklaşımı yok, bakanlar görüşecek. Biden “Kısa sürede netice alamayabiliriz” dedi. Biden “Elimden geleni yaparım” dedi, “Başarabilirsiniz” dedim.

ABD İLE ORTAK MEKANİZMA
ABD ile ortak mekanizma kurulacak. Savunma-güvenlik-terörle mücadele ele alınacak.

SURİYE'YE YENİ HAREKAT OLACAK MI?
Yapılması gerektiği zamanda tabii ki yapılır. Ondan geri adım atılmaz. Eğer karşımızda bir terör örgütü olan PKK/PYD/YPG varsa, ne gerekiyorsa biz bunu yaparız. Bundan da taviz vermeyiz.

GLASGOW'A NEDEN GİTMEDİ?
Güvenlik protokolü standartları karşılanamayacağı söylendi. Taleplerimiz yerine getirilmeyince Glasgow'a gitmekten vazgeçtik. Bu sadece kendi güvenliğimizle ilgili değil, ülkemizin itibarıyla da ilgili bir meseleydi.

YERLİ AŞI
Yıl sonuna kadar üretime geçtiğimizde kıskançlık yapmadan bunu dünya ile paylaşacağız, adeta 'Siz yapmadınız ama biz yapıyoruz' mesajı vereceğiz. (BirGün)