GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mart 2016 Perşembe 17:17

Erdoğan-Biden görüşmesi sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Washington'da ABD Başkanı Barack Obama ile yapacağı görüşmeden önce, yardımcısı Joe Biden'la görüştü. Görüşme sonrası Sözcü Kalın, "ABD'nin Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda tavrı net. Suriye'nin kuzeyinde Kürt devleti gibi bir düşünceleri yok" dedi.

Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün ABD Başkanı Barack Obama ile de görüşecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Obama ile yapacağı görüşme öncesi ABD Başkan Yardımcısı Jeo Biden'ı kabul etti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konakladığı St. Regis otelinde ABD Başkan Yardımcısı Biden ile bir araya geldi. Heyetlerarası görüşmenin ardından Erdoğan ile Biden baş başa görüşmeye geçti. Heyetlerarası görüşme bir saat, baş başa görüşme 30 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden görüşmesinde ağırlıklı olarak Suriye'deki gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Biden görüşmesi hakkında bilgi verdi. 

Kalın, "Bizim için PKK, PYD, YPG arasında herhangi bir fark yok. DAİŞ arasında bir fark yok. Bizim, onların bir fiili durum yaratmasına müsaade etmemiz ya da müsamaha göstermemiz söz konusu değil. Onlar da bunu anladıklarını, o yüzden özellikle Mümbiç bölgesinde yapılacak operasyonla ilgili bizim hassasiyetlerimizi ve ortak hedeflerimizi esas alan bir plan üzerinde çalışılacağını söylediler ki zaten önümüzdeki hafta da bununla ilgili birimler toplantılarını yapıp detayları konuşacaklar.

PKK ile mücadele konusunda Türkiye ile işbirliklerini artıracaklarının altını çizdi. Aynı zamanda Türkiye'nin DAİŞ ile de mücadele eden bir ülke olduğunun farkında olduklarını söyledi.

Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda Amerikan yönetiminin tavrının net olduğunu, herhangi bir bölünmenin asla desteklenmediğini, kuzeyde bir Kürt devleti kurulması gibi bir düşüncelerinin de hiçbir şekilde olmadığını ifade etti" dedi. (ntv)