GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2017 Çarşamba 13:46

Emniyet CHP’li başkanlara sordu: O eyleme neden gittiniz?

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kiraz’da belediyeden çıkarılan işçilerin düzenlediği eyleme katılarak destek veren CHP İlçe Başkanı Dönmez ve Kadın Kolları İlçe Başkanı Barut’un ifadesini aldı. Emniyete giden iki başkana, “Oraya niye gittiniz?” sorusu yöneltildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Kiraz Belediyesi’nin BELMAR şirketinde çalışan işçilerin taşeron firmaya geçirilmek istenmesi sonrasında patlak veren ve büyüyen kriz uzun süreden beri noktalanmadı.

2014 yerel seçimlerinde Kiraz Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’nden ( CHP), Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) o dönem adayı olan Saliha Özçınar başkanlık koltuğuna oturmuştu. Özçınar ilerleyen dönemde AK Parti’ye geçti.

Bir süre sonra belediyede eski kadrolar taşeron şirkete geçme baskısı ve işten çıkarmalarla karşı karşıya kaldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve Kadın Kolları İlçe Başkanı Emine Yolcu Barut da geçtiğimiz aylarda işten çıkarılan personel ve yakınlarının düzenlediği eyleme destek vermek için Kiraz’a gitti.

NİYE GİTTİNİZ?
Eylemdeki görüntüleri tespit edilen iki başkan Ödemiş Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı.

Başkanlara, “Niye oraya gittiniz?” şeklinde sorgulama yapıldığı belirtildi. İlçe Başkanı Dönmez ise, “Biz gittiğimizde fotoğraflarımızı sosyal medya hesaplarımızdan paylaştık. Çekincemiz yok. Emekçinin her zaman yanında olacağız” dedi.