GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Kasım 2021 Pazartesi 13:22

Emlak Konutları'nın talebine komisyondan ret!

İki kat artış talep eden Karşıyaka Emlak Konut sakinlerinin belediyeye vermiş olduğu dilekçeler İmar Komisyonu tarafından reddedildi. Kararın aynı şekilde meclisten de geçmesi bekleniyor. 

EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Atakent Mahallesi'nde bulunan Emlak Bankası Konutları’nda yaşayan vatandaşların uzun süredir kent gündeminde tartışılan talepleriyle ilgili geçtiğimiz ay Karşıyaka Belediyesi yeni bir adım attı ve Emlak Konutları’na artış hakkı tanıdı. Kararla birlikte yıkılıp yeniden yapılacak binalar için birer kat artış hakkı tanınacak. 

Meclis kararını Egedesonsöz’e değerlendiren Karşıyaka Emlak Bankası Konutları Platform Sözcüsü Nevzat Özkılıç, kararı yetersiz bulduklarını ifade ederek iki kat artış talep ettiklerini dile getirdiler. 

KARŞIYAKA’DA SÜRPRİZ HAMLE: EMLAK KONUTLARINA KAT ARTIŞI

OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ
Emlak Konut sakinleri Karşıyaka Belediyesi’ne dilekçe vererek 2 kat artışı taleplerini yineledi. Dilekçeler İmar Komisyonu’nda görüşüldü ve karara bağlandı. Komisyon vatandaşların başvurularını oy çokluğu ile reddederek kararını Meclis gündemine gönderdi. İmar Komisyonu’nun kararının benzer bir şekilde oturumda da komisyondan geldiği şekilde onaylanması bekleniyor. 

Meclis’in Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı gündem maddelerinde “T.C. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 24.05.2021 tarih ve 05.564 sayılı kararı ile uygun bulunarak 22.06.2021 tarihinde değişiklikle onanan Atakent ve Bostanlı Mahallesi, Emlak Bankası 3. ve 5. Etap Konutları UİP-35021616 Plan İşlem Numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği, 12.08.2021-10.09.2021 tarihleri arasında askıya çıkarılmış olup askı süresi içerisinde plana yönelik bölge vatandaşları tarafından matbu 16 adet dilekçe ile yapılan itirazların reddinin oyçokluğu ile kabulü hakkında İmar Komisyonu Raporu.” ifadeleri yer aldı.