GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
21 Ocak 2022 Cuma 19:08

Elektrik kısıtlaması üretimi durduruyor... İzmir'in dev sanayileri şartel indiriyor!

Türkiye çapında elektrik arz ve talep dengesinin sağlanması amacıyla uygulanacak kısıtlama kapsamında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 72 saat, İzmir Ticaret Organize Bölgesi (İTOB)'nde 72 saat ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde 48 saat elektrik kısıtlaması uygulanacak.

EGEDESONSÖZ- Türkiye Elektrik İletim AŞ, elektrik arz talep dengesinin sağlanması amacıyla iletim ve dağıtım sistemine bağlı mesken harici kullanıcılara program dahilinde kısıntı uygulanacağını açıklamıştı.

Ülkemize gelen doğal gaz kaynaklarında meydana gelen sıkıntılardan dolayı yaşanan elektrik üretim kısıtlaması ilk olarak sanayi tesislerini vurdu.

Uygulanacak elektrik kısıtlaması kapsamında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), İzmir Ticaret Organize Bölgesi (İTOB) ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) şartel indirilecek.

572 firmanın bulunduğu ve 37 bin kişiye istihdam sağlayan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 24 Ocak Pazartesi günü 00:00 ile 24:00 arası olmak üzere 24 saat, 26 Ocak Çarşamba günü 00:00'dan başlamak üzere 27 Ocak Perşembe günü 24:00'e kadar olmak üzere 48 saat elektrik kısıtlaması uygulanacak.

Yapılacak kısıtlama ile Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde gelecek hafta Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri tam gün boyunca elektrik verilmeyecek.

İTOB'DA DA 3 GÜN KESİNTİ UYGULANACAK
Menderes ilçesinde yer alan İzmir Ticaret Organize Bölgesi (İTOB)'nde de kesinti uygulanacak. Bölgeye 25 Ocak Salı, 26 Ocak Çarşmaba ve 28 Ocak Cuma günleri 24'er saat olmak üzere 3 tam gün boyunca elektrik verilmeyecek.

ALOSBi'DE DE 2 GÜN ŞARTEL İNECEK
Elektrik kısıtlamaları Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde de 26 Ocak Çarşamba ve 28 Ocak Cuma günleri 24'er saat olmak üzere toplamda 48 saat olarak uygulanacak. Her iki gün de gün boyu sanayi bölgesine elektrik verilmeyecek.