GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Kasım 2020 Perşembe 15:56

Ekrem Demirtaş hakkında savcılıktan flaş karar!

Savcılık, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin eski Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve eski Rektör Prof. Can Mugan ile birlikte 10 kişi hakkındaki adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağını kaldırdı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Odası eski Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet eski Başkanı Ekrem Demirtaş döneminde oda ve üniversitenin bağlı olduğu vakıf tarafından gerçekleştirilen bazı iş ve işlemlerle ilgili İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturmada, yeni bir gelişme oldu. Ekrem Demirtaş ve dönemin Rektörü Prof. Dr. Can Muğan ile birlikte toplam 10 kişi hakkında verilen adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkma yasağı kaldırıldı.

İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAKLA SUÇLANMIŞTI
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'in şikayetiyle başlayan soruşturma, bu kararla yeni bir boyut kazandı. Soruşturmada son 10 yıla dönük ihalelerin mercek altına alındığı, üniversitenin yarım kalan tıp fakültesi binası ve Güzelbahçe kampüs projesi araştırılmıştı. İhaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma gibi suçların yöneltildiği Ekrem Demirtaş, Prof. Dr. Can Muğan, üniversitenin eski Genel Sekreter Levent Gökçeer, Genel Sekreter yardımcısı Erdinç Özdalak, eski Rektör Prof. Dr. Oğuz Esen, dönemin Mütevelli Heyet üyesi Asuman Nardalı, işadamı Firuz Özçekici, mimar Korhan Gürcan, Hüseyin Alpan ve Simay Özbey, ifadeye çağrılmış, adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı kararı ile hepsi serbest bırakılmıştı. Ayrıca, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin bazı ihalelerini kazanan dönemin EBSO Yönetim Kurulu üyesi ve Kuryap İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez de ifadeye çağrılmıştı.

HEPİMİZ BÖYLE BİR KARARI BEKLİYORDUK
Bir ay süren adli kontrol ve yurtdışı yasağının kalkması kararını değerlendiren Ekrem Demirtaş, şunları söyledi:

"Suçlamaların hiçbiri kabul edilemezdi. Savcılığa ifadelerimizi verdik. Her türlü araştırma yapıldı. Henüz hakkımızda bir dava açılmış değil. Açılırsa, pekala yargı önünde yine ifademizi veririz. Dava açılması durumunda o davalardan da yüzümüzün akıyla çıkarız. Ben ve 9 arkadaşım, böyle bir kararı zaten bekliyorduk.Bir ay boyunca, adli kontrol şartı ve yurtdışı yasağıyla yaşadık. Savcılık, bu yasakların kaldırılmasına karar vermiş. Adalet yerini buldu"