GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Mayıs 2023 Salı 13:49

Ekonomist Erkan’dan uyarı: Kur baskısı sürerse dolar 30 TL olur!

Ekonomist Prof. Dr. Hüsnü Erkan, döviz kurları ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Ekonomide kur baskısı devam etse bile dolar çok rahat 30 TL’yi bulur. Ekonomi emirle değil bilim kuralları ile yönetilmeli “ dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  14 Mayıs seçimlerinin tamamlanmasının ardından döviz kurlarındaki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Yüksek enflasyon ve artan kur dolayısıyla vatandaşların da alım gücü düşerken yaşanan dengesizliği ortadan kaldırma adına başta zam olmak üzere çok sayıda adım iktidar tarafından atılmıştı.

ESKİ POLİTİKALAR SÜRERSE DÖVİZ TIRMANIR
Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Prof. Dr. Hüsnü Erkan, yeni dönemde alınacak tavra göre döviz kurlarının geleceğinin belirleneceğini kaydetti.  Erkan,” Eski politikalarını sürdürürlerse döviz tırmanacaktır. Dolar, altın baskı altında.  Bankalara baskı yapıp marjları artırıyorlar. Bu iktidar kalırsa baskıyı devam ettirerek kontrol etmeye çalışacaktır. Nereye kadar kontrol edilebilir? Ekonomi emirle yönetilemez, ekonominin iç dinamiklerle yürütülmesi gerekir. Bu iç dinamiği dikkate alacak yönetim anlayışı gerekir. Ekonominin değişmesi için biliminin kuralları uygulanması gerekir.  Son yıllarda tersi yapıldı. Ekonomi rahat görünmüyor ve oldukça sorunlu görünüyor. Ekonomide kur baskısı devam etse bile dolar çok rahat 30 TL’yi bulur” şeklinde konuştu.