GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Aralık 2016 Cuma 15:50

Ekonomi Üniversitesi’nin yeni kampüsünün yolu açıldı

Demirtaş, Güzelbahçe'deki arazi için hazırlanan planlara yapılan itirazların reddedildiğini, İzmir’e bilim vadisi kazandırmak için yürüttükleri çalışmada önemli bir eşiği geçtiklerini bildirdi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, yeni bir kampüs oluşturmak istedikleri Güzelbahçe'deki araziye ilişkin planların iptali istemiyle açılan davaların reddedildiğini, projenin önündeki yasal engelleri aştıklarını belirtti.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, Güzelbahçe'deki arazi için hazırlanan planlara yapılan itirazların reddedildiğini, İzmir’e bilim vadisi kazandırmak için yürüttükleri çalışmada önemli bir eşiği geçtiklerini bildirdi.

Öğrenci sayısının 10 bini geçtiğini, mevcut kampüse sığmadıklarını kaydeden Demirtaş, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İkinci kampüsümüz, bilim ve teknoloji kampüsü olacak, kurulumu için master planlarımızı tamamladık. Ülkemize ve güzel İzmir'imize ufuk açan, uzaya uydu gönderecek ve robotlar üretecek bir üniversite alanı oluşturacağız. Kampüs alanımızda anaokulundan üniversiteye tüm eğitim birimlerimiz olacak." (AA)