GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ağustos 2022 Perşembe 10:57

Eğitim Sen'den okul öncesi uyarı... 'Aynı tas, aynı hamam!'

Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, okulların açılmasına üç haftadan az zaman kaldığını belirterek, “Korona önlemlerinden sınıfların planlanmasına, yardımcı personelden öğretmen açığına kadar hiçbir sorunun çözülmediğini görüyoruz. Yeni eğitim öğretim yılına geçen yıldan kalma sorunlarla, hatta yeni ilave sıkıntılarla giriyoruz” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 2022-23 eğitim öğretim yılı, 12 Eylül’de başlayacak. Pandemi sürecinde çok büyük sorunların yaşandığı okullar yeni eğitim öğretim yılına hazır mı? Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, bu soruya, “Biz öğretmenler, önümüzdeki eğitim yılına hazırız ancak Milli Eğitim Bakanlığı hazır mı, bilmiyoruz” yanıtını verirken, geçen yıldan kalan sorunların hiçbirinin çözümlenmediğini, aksine ilave problemlerle sorunların daha da büyüdüğünü söyledi.

AYNI TAS, AYNI HAMAM DURUMU DEVAM EDİYOR
Korona sürecinde Bakanlığa ilettikleri taleplerin karşılanması anlamında en küçük bir gelişme olmadığının altını çizen Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Necip Vardal, “Çocukların aşılanması, sınıfların seyreltilmesi, öğrenci yoğunluğu olan okullarda ikili eğitime geçilmesi, yardımcı personel istihdamı, öğretmen açığının kapatılması gibi konularda herhangi bir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Taleplerimiz ciddiye alınmadı. Eğitimde aynı tas, aynı hamam durumu devam ediyor” dedi. Pandeminin en yoğun olduğu dönemde bile sendikaların uyarılarına kulak asmayan otoritenin, bu saatten sonra olumlu bir adım atacağına ihtimal vermediklerini anlatan Başkan Vardal, şu değerlendirmelerde bulundu:

HİÇ OLMAZSA ÇOCUKLARIN AŞILARI YAPILSAYDI!
“Korona vakalarında belli oranda azalma görülse de sonuçta devam ediyor. Çocukların yaz tatilinde aşılanmasını istedik, ancak bu talebimiz programa alınmadı. Görünen o ki, korona vakaları geçmişte olduğu gibi pik yaparsa, belki o zaman çocukların aşılanması, okulların daha sağlıklı hale getirilmesi konusu belki gündeme gelebilir. Yardımcı personel, geçmişte olduğu gibi yine İŞKUR üzerinden alınacak. Önemli olan, o personelin yeterli sayıda istihdam edilmesi ve okullar açılmadan işe başlamalarıdır. Gönül ister ki, kadrolu olsunlar ancak maalesef İŞKUR’dan dönemlik geliyorlar. Okullar açılmadan işbaşı yaptırılmalı ki, temizliktir, sınıfların düzenlenmesidir, koridorların bakımıdır, bu gibi işler eskiden olduğu gibi okullar açıldıktan sonra yapılmasın. Ne acıdır ki, yıllardır eğitim öğretim yılına hep aynı sorunlarla giriyoruz. Bu yıl, ilave sorunlarla, dertlerimiz daha da büyümüş halde gireceğiz.”