GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Mart 2023 Cuma 11:53

Egeli ihracatçılardan afet bölgesine dayanışma eli... Hem hasat, hem pazar!

Yaşanan deprem felaketi, verimli arazileri ile stratejik öneme sahip bölgede tarımsal üretimi de vurdu.  Egeli ihracatçılar ise bölgede depremden mağdur olan üreticiyi kalkındırmak için adımlar atmaya başladı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak,”Bölgeye hem istihdam hem de üreticilere ürettiklerini pazarlama şansı sağlıyoruz” dedi.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı ve Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, deprem sebebiyle bölgede duran tarımsal faaliyetleri desteklemek için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan Uçak, bölgedeki ürünleri satın alınması ve işçi istihdamı konusunda girişimlere başladıklarını kaydetti.

Depremin yaraların sarılması konusunda imkanlarını seferber ettiklerini belirten Başkan Uçak,  yardımların yanı sıra bölgedeki üreticilerin elde kalan ürünlerini pazarlama imkânı da sunacak çalışma yürüttüklerini belirterek şunları söyledi:

“Yaşanan deprem felaketi dolayısıyla üreticiler tarlalarını terk etmek zorunda kaldılar. Bölgede üretimi devam ettirmeye çalışarak çeşitli bölgelerden gelen işçileri deprem bölgesinde hasat için istihdam sağlıyoruz. Ülkeye hem döviz sağlayıp hem de bölgedeki üreticinin ürünlerini pazarlıyoruz. Üretici elindeki ürünü satmadan üretim yapamaz. Biz yaş sebze ve meyve ihracatçıları olarak bölgede depremden etkilenmiş vatandaşlarımız için elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışıyoruz”