GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Ekim 2022 Cuma 18:24

Egedesonsöz'e üç gurur birden!

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Ödül Töreni’nde Egedesonsöz Gazetesi üç ödül birden aldı. Meslekte 50. yılını doldurması sebebiyle Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Karabel, Spor Yazıları Dalında Birincilik Ödülü’nü Egedesonsöz Gazetesi köşe yazarı Nüvit Tokdemir, Spor Haberleri Jüri Özel Ödülü’nü Egedesonsöz Yayın Koordinatörü Muhittin Akbel aldı. Ayrıca törende söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Meclise çağrıda bulunarak ‘Dezenformasyon Yasası’ için “İyi düşünün” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Gazetecilik Teşvik Yarışması Ödül Töreni, sahiplerini buldu. Ödül töreni İGC- Uluslararası Basın Merkezi’nin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan, Bedri Serter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanı Murat Aydın, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu katıldı.

Ödül töreninde Egedesonsöz Gazetesi üç ödül birden aldı. Meslekte 50. Yılını doldurması sebebiyle Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Karabel, Spor Yazıları Dalında Birincilik Ödülü’nü Egedesonsöz Gazetesi köşe yazarı Nüvit Tokdemir, Spor Haberleri Jüri Özel Ödülü’nü Egedesonsöz Yayın Koordinatörü Muhittin Akbel aldı. Ödülünü alan Karabel, “Bu ödülü bütün gençler için alıyorum” dedi.



GAPPİ: UĞUR MUMCU DEZENFORMASYON MU YAPIYORDU?
Tören başlamadan önce törene dair sunum yapıldı. Sunumun ardından İzmir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Dilek Gappi söz aldı. Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak geçen ve Meclis’te görüşülen Sosyal Medya ve İnternet Haberciliği’ne İlişkin Düzenleme’ye dair yorumlarda bulundu. Gappi, Uğur Mumcu’dan örnek vererek “Emperyalist güçlere karşı kurtuluşun ilk adımı burada atıldı. Hasan Tahsin bu ateşi yaktı ve yüreklerde bir kıvılcım oldu. Sadece yazdıklarıyla değil, konuşmalarıyla bildirileriyle gerçek bir aydın olduğunu gösterdi. Hasan Tahsin ilk kurşunu atarak direnişin simgelerinden oldu. Gazeteci; toplumun öncü güçlerinden biridir, gerçeklerin halkla buluşmasını sağlar. Basın kanunu TBMM’de. Bu kanun teklifinde bir 29. Madde var. Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak, muğlak ve ucu açık bir ifadelerle… Kime göre bu suç olacak. Gün gelecek tarikatlarda yetiştirdiğiniz gençler cumhuriyeti yıkacak diyen Uğur Mumcu dezenformasyon mu yapıyordu? Yanlış görüyorsak hep birlikte bakmalıyız. Haberin sorumluluğu da bedeli de biz gazetecilerdedir. Dezenformasyona dair bir şüpheniz varsa biz buradayız. Hapse atılan gazeteciler de Hasan Tahsin gibi tarih sayfalarında yer alacaktır. Özgürlük mücadelesinin meşalesi hep yandı hep yanacaktır. Emin olunuz, fikir özgürlüğü yolunda daima dik duracağız. Basın dördüncü güç değil, ilk üç gücün üzerinde gerçekleri ortaya koyan güçtür. Bırakın mesleğimizi yapalım. Hasan Tahsin’in bağımsızlık mücadelesi göğsümüze taktığımız bir nişandır” dedi.



ÖZUSLU: GAZETECİLİK MESLEĞİ KİMSENİN İSTEDİĞİ GİBİ ŞEKİLLENDİREBİLECEĞİ BİR ARAÇ DEĞİLDİR
Gappi’nin ardından sahneye çıkan Özuslu, mecliste gündeme gelen Sosyal Medya ve İnternet Haberciliği’ne İlişkin Düzenleme’ye ilgili olarak, “Çok önce konuşup tartışılan bir konuyu halen konuşuyor olmaktan gerçekten hicap duydum. İfade özgürlüğümüzün sansür yasası ile daha da kısıtlanıyor olması gelişmiş ve demokratik ülkelerde hiç konuşulmuyor. Halen ülkemizde sansürü, baskıyı, hapisleri, ölümleri yaşıyoruz. Sosyal medyada yer alan eleştirel yaklaşımlar, halkın kendini ifade etme araçları suç kapsamına alınmaya çalışılıyor. Gazetecilik mesleği kimsenin istediği gibi şekillendirebileceği bir araç değildir. Bu mesleği yapanlar için gerçekten utanç kaynağıdır. İGC 75 yıldır ayakta olan kıymetli bir oluşumdur. Bütün gazeteci arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Bu onurlu çaba için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



ÖZTUNÇ: SALI GÜNÜNE KADAR İYİ DÜŞÜNÜN
Ödül takdim edenlerden biri olan Öztunç, Salı günü görüşmelerine devam edilecek düzenleme hakkında milletvekillerine çağrıda bulundu. ‘İyi düşünün’ diyerek çağrıda bulunan Öztunç, “Biliyorum ki Ankara’daki gazetecilik projeleri ne kadar önemliye İzmir de o kadar önemli. Kahramanmaraş’taki Sütçü İmam gibi Hasan Tahsin de bağımsızlık için kurşun sıkan isimlerden biri oldu. Bir yasa var mecliste. Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yasayı meclise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili önerdi, onlara diyorum ki; salı günü açılacak olan meclise kadar iyi düşünün. Türkiye’de basın özgürlüğüne son çiviyi çakanlar olarak geçecekseniz. Basın Kartı ve 29. Madde çok yanlış bir madde. Kime göre yanlış haber? Anlatıyoruz, düşüneceğiz dediler. İyi düşünsünler. Salı günü geldiklerinde 29. Maddeyi çıkarmış halde gelirlerse basın özgürlüğünün yürümesine katkıda bulunurlar. Mahir Ünal ve Ahmet Özdemir’e söylüyorum. Fahrettin’e söylüyorum; Ey Fahrettin adın zaten kötü anılacak Gobbels gibi oldun. Bunda diretme” dedi.