GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Eylül 2017 Salı 09:17

Ege sularında sıcak gelişme: Yunan Adaları’na vapur yasaklandı mı?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türk bayraklı yolcu gemileri ile ticari yatların Yunan Adaları’na sefer yapmasını yasaklandı. Yasağı, Yunan Adaları’na seyahat yapan Samos Star firması duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Son dönemlerde yerli turistler için çekim merkezi haline gelen Yunan Adaları’na yapılan seferler ile ilgili kritik bir karar alındı.

Yunan Adaları’na seyahat hizmeti veren Samos Star firması, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Türk bayraklı ticari yatların dün, yolcu gemilerinin ise 12 Ekim’den itibaren Yunan karasularına sefer yapılmasını yasakladığını bildirdi.

Firma tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın 25 Eylül 2017’de almış olduğu önlem üzerine, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren, Yunan Adalarına düzenli sefer yapan yolcu gemilerinin Yunanistan Karasularına sefer yapması yasaklanmıştır.

Bilgi olarak yayınlamakta gerek duyduğumuz bu önlemin en kısa zamanda çözülmesi ve her iki yakanın tekrar iyi bir işbirliği içerisinde barış, kardeşlik içinde kucaklaşmasını diliyoruz” denildi.

YATLAR VE BİR GEMİ ALIKONMUŞTU
Yasağın Kos ve Rodos Limanları’nda Türk bayraklı yat gemilerine müfettişlerce uygulanan tutuklama kararları ile Kalamaki Koyu’nda sefer yapan bir yük gemisinin alıkonulması sonucu alınan bir tedbir kararı olduğu belirtildi.