GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Kasım 2018 Pazartesi 08:11

Ege sularında hareketli saatler: 40 kişi kurtarıldı

Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'ndeki Yumurta Ada'da mahsur kalan yaklaşık 40 göçmeni kurtarmak için operasyon başlattı.

Sabaha karşı Alo 158 ihbar hattını arayan bir göçmen, bir adada 40 civarında kişiyle grup halinde mahsur kaldıklarını belirterek yardım istedi.

Konum sorgulaması sonucu ihbar mevkisinin, Kuzey Ege'de, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi açıklarındaki Yumurtalık Ada olduğunu tespit eden Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2 helikopter ve bir botla arama kurtarma faaliyeti başlattı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan operasyona ilişkin yapılan açıklamada, "19 Kasım 2018 tarihinde saat 03.52'de Alo 158 ihbar hattını arayan bir düzensiz göçmen tarafından, ada üzerinde yaklaşık 40 kişilik bir grup halinde mahsur kaldıkları ve yardım taleplerinin olduğu bildirilmiştir. Yapılan konum sorgulaması neticesinde, ihbar mevkiinin Balıkesir ili Ayvalık ilçesi Yumurta Ada civarı olduğu tespit edilmiş ve görevlendirilen 2 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik botu tarafından arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır" denildi.

CUNDA'YA GETİRİLDİLER
44 kaçak göçmen, Cunda Adası'ndaki Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı'na getirildi. 2 Sahil Güvenlik botuyla adaya getirilen kaçak göçmenler, ekipler tarafından sahile alındı. Komutanlık önünde hazır bekletilen sağlık görevlileri, sağlık sorunu olan göçmenlere ambulansta ilk müdahaleyi yaptı. Sağlık durumu kötü olan kaçakların hastaneye götürüleceği öğrenildi.

Kaçak göçmenler, işlemleri tamamlandıktan sonra Ayvalık İlçe Komutanlığı'na götürülecek. Göçmenler, İstanbul'dan Ayvalık'a geldiklerini, lastik botla Midilli Adası'na gitmek üzere yola çıktıktan sonra kuvvetli rüzgar nedeniyle Yumurta Adası'na sığınmak zorunda kaldıklarını belirtti. Kaçak göçmenler, gece soğukta ateş yakarak, ısındıklarını söyledi. (DHA, AA)