GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
27 Mayıs 2024 Pazartesi 14:11

Ege'nin sağlık devinden konkordato talebi!

Hastaneler için diz, kalça ve omuz protezi imal eden Hipokrat Tıbbi Malzemeler İmalat ve Pazarlama konkordato talep etti.

Pınarbaşı'ndaki fabrikasında diz, kalça ve omuz protezi imal eden, Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler başta olmak üzere özel hastanelerin en önemli tedarikçilerinden biri olan Hipokrat Tıbbi Malzemeler İmalat ve Pazarlama A.Ş., 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato talebinde bulundu.

Mahkeme, firmanın talebine geçici mühlet kararı vererek, Levent Gençyürek'i geçici konkordato komiseri olarak atadı. Adem Sorgulu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu firma, 40'dan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyordu.  Sağlık sektöründe, Sosyal Güvenlik Kurumu ödemelerinde yaşanan aksamanın şirketin mali yapısında bozulmaya yol açtığı konuşuluyor.

Hipokrat, 1972 yılında Türkiye'nin üçüncü ortopedik cerrahı olan Dr. Cevdet Alptekin liderliğinde, üç girişimci ortopedik cerrah ve bir teknisyen tarafından kuruldu. Büyük çoğunluğu ithal edilen ve temini zor olan ortopedik cerrahi implantların imalatını gerçekleştirmek amacı ile kurulan şirket, ortopedi hekimliğince ihtiyaç duyulan tüm ürün çeşitliliğine sahip. Firma, 2002 yılında Çin'de üretim için Çinli bir firma ile ortaklık için niyet anlaşması yapmıştı. Sağlık sektöründe faaliyet gösteren uluslararası firmalar da Hipokrat'ı satın almak için çeşitli girişimlerde bulunmuştu. (erhangulenc.com)