GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
3 Nisan 2022 Pazar 19:19

Ege'nin gururu Avrupa şampiyonu!

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 60 kiloda Manisalı güreşçi Kerem Kamal altın madalya kazandı.

Macaristan'daki Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçiler bir altın daha kazandı.

Başkent Budapeşte'de gerçekleştirilen şampiyonanın son gününde milli güreşçi Kerem, grekoromen stil 60 kilo finalinde Bulgar Edmond Armen Nazaryan ile karşılaştı.

Rakibini 5-0 mağlup eden Kerem Kamal, büyüklerde ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Kerem, Türk bayrağıyla minderde şampiyonluk turu attı.

Milli güreşçi, elemelerde Rumen Razvan Arnaut'u 9-0, çeyrek finalde Estonyalı Helary Maegisalu'yu 12-1, yarı finalde de Azerbaycanlı Murad Mammadov'u 8-0 teknik üstünlükle mağlup etmişti.

Kerem, Avrupa şampiyonalarında 2019'da bronz, 2020 ve 2021'de ise gümüş madalya almıştı.

KAMAL'DAN YENİ HEDEF: DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Büyüklerde ilk altın madalyasını kazanan ve maçın ardından Türk halkına söz veren Kamal, "Dünya şampiyonu olabilmek için elimden geleni yapacağım ve madalyayı ülkeme kazandıracağım" dedi. Son 4 Avrupa Şampiyonası'nda da madalya alma başarısı gösterdiğine dikkat çeken Kerem, "Çok şükür bu sefer şampiyonluk nasip oldu. Büyüklerde ilk altın madalyam. Umarım bu başlangıç olur. Örnek bir sporcu olmak istiyorum" diye konuştu.

Gençlerde 3 kez dünya şampiyonu olan Kerem, "Sırada Dünya Şampiyonası, 2024 Paris Olimpiyatları var. Benim burada olmamı sağlayan Süleyman Güngör hocamın ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

MURAT FIRAT DA ALTIN MADALYA KAZANDI
Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 67 kiloda mücadele eden Murat Fırat, altın madalyanın sahibi oldu.

AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASI
Geçen hafta başlayan şampiyonada Evin Demirhan Yavuz, Yasemin Adar Yiğit, Taha Akgül, Elvira Kamaloğlu, Feyzullah Aktürk ve Rıza Kayaalp de altın madalya kazanmıştı. (NTV)