GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Mayıs 2024 Salı 16:33

Ege’deki ‘tacizci öğretmen’ davasında tanık konuştu: Görmedim, duymadım, bilmiyorum!

2019 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde taciz iddiası ile Zeki Eralp Buduneli öğrencilerin şikayetçi olmasıyla birlikte soruşturma sürecine girdi. Soruşturma sonrasında mahkemeye taşınan olayın beşinci duruşması gerçekleştirildi. Duruşmada, davalı tarafın getirdiği Prof. Dr. Füsun Ünlü, tanık olarak dinlendi. Böyle bir olayın yaşanmadığını iddia eden Ünlü, “Böyle bir olaya şahit olmadım. Hiçbir şey görmedim ve de duymadım. Olayın geçtiği iddia edilen alan görüş alanımdaydı” dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde 2019 yılında 40’a yakın öğrencinin kendisini taciz ettiği iddiası ile şikayetçi olduğu Zeki Eralp Buduneli’nin davasının beşinci duruşması görüldü.

‘GÖRMEDİM, DUYMADIM, BİLMİYORUM’
Davada, üniversitedeki soruşturma esnasında tanık olarak dinlenen ve üniversitede akademisyenlik yapan Prof. Dr. Füsun Ünlü, duruşmaya katıldı. Davalı taraf Buduneli tarafından davaya çağrılan Ünlü'nün ifadelerini mahkeme heyeti dinledi. Ünlü, dava konusu olan, Buduneli’nin bir öğrencisinin kazağını kaldırıp iç çamaşırlarının görünmesine sebebiyet verdiği iddia edilen olayla ilgili konuştu. Ünlü, “Bu şikayetlere konu olan olayda okulda nöbetçiydim. Olayın olduğu iddia edilen alanda oturuyordum. Odada öğrenciler, hastalar ve hemşireler vardı. Olayın olduğu iddia edilen yerin mimarisi ‘L’ şeklindeydi. Böyle bir olaya şahit olmadım. Hiçbir şey görmedim ve de duymadım. Olayın geçtiği iddia edilen alan görüş alanımdaydı” dedi.

‘ÖĞRENCİSİNİ UYARMIŞ OLABİLİR’
Buduneli’nin öğrencisini uyarmış olabileceğini belirten Ünlü, “Öğrencilerime kıyafetler konusunda bazen uyarılarda bulunuruz. Çok fazla kendi aralarında konuşurlarsa hastaların orada olduğunu hatırlatıp uyarır, kenara çekeriz. Böyle bir olay olmuş. Buduneli de bu anlamda öğrenciler üzerinde otoritesi olabilecek biriydi. Ben nöbetim boyunca böyle bir olaya şahit olmadım” ifadelerini kullandı.

Davalı tarafın ek süre talebini reddeden hakim, savunma için bir sonraki mahkemeye erteledi.