GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Ağustos 2023 Salı 14:09

Ege'de geriye dönük krizi... İşçiler iş bıraktı!

Toplu iş sözleşmeden doğan alacaklarını yatırılmasını isteyen Ege Üniversitesi Hastanesi işçileri iş bıraktı.
EGEDESONSÖZ – Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şubesi üyesi Ege Üniversitesi işçileri toplu sözleşmede yer alan geriye dönük alacaklarının yatırılması talebiyle iş bırakma eylemi yaptı.  İşçiler, kişi başı 55-60 bin TL civarında olan alacaklarının bir an önce ödenmesini istedi.

Başhekimlik ile görüşme yapıldığı bilgisini veren Sağlık-İş İzmir Şube Başkan Yardımcısı Savaş Erdoğan, “Cuma günü ödeme gelecek denildi ama tam belli olmadığı söyleniyor. Bize net bir gün söylenmiyor. Buradan emekçiler olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e sesleniyoruz; Ege Üniversitesi emekçilerinin haklarını gönderin de bir an önce hesaplarımıza geçsin. Biz de huzur içinde çalışalım” diye konuştu.

Eylemde söz alan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz da dayanışmanın önemine değinerek, “Bugün mesai arkadaşlarımızın hakkı yeniyor buna sessiz kalmayacağız. Yönetime sesleniyoruz derhal buradaki arkadaşlarımızın alacaklarını ödeyin” dedi.

Sendika, Ege Üniversitesi Hastanesi yönetiminden ödeme tarihi ile ilgili bir dönüş alamaması durumunda tam gün iş bırakma eylemi gerçekleştirecek.