GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
5 Kasım 2021 Cuma 09:17

Ege'de can pazarı: 45 göçmen kurtarıldı

Dün gece Ege Denizi'nde yine can pazarı yaşandı. Marmaris ve Datça açıklarında botları batmak üzere olan 45 göçmen Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Marmaris ilçesinin 65 kilometre kırsalında Bozburun Mahallesi Serçe Limanı açıklarında, Yunanistan'ın Rodos Adası'na düzensiz yollarla kaçmaya çalışan göçmenlerin kullandıkları zodyak botta motor arızası yaşandı. Denizde sürüklenen ve batma tehlikesi yaşayan göçmenler, Türk Sahil Güvenlik ekiplerini cep telefonu ile arayarak yardım istedi.

Yardım talebi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 33 göçmeni kurtardı. Güney Ege Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'na getirilen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu kaçak göçmenler doktor kontrolünün ardından Muğla İl Göç Müdürlüğü'ne sevk edildi.

DATÇA
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün sabah saat 08.00 sıralarında Datça ilçesi açıklarında bir grup göçmenin yardım istediği bilgisi üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik botu, Yunan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 12 kaçak göçmenin bulunduğu noktaya geldi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sal içerisindeki göçmenler, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı.

Göçmenler Muğla İl Göç İdaresi’ne teslim edildi. (DHA)