GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Mayıs 2017 Çarşamba 09:37

Ege Üniversitesi'nden flaş karar: O isim üniversiten atıldı!

Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu öldürdüğü gerekçesiyle cezaevinde bulunan Nurullah Semo öğrencilikten atıldı. Üniversite disiplin kurulu kararı oy birliği ile aldı.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ -  Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılı şubat ayında Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesinin ardından başlayan yargılama süreci devam ederken üniversiteden yeni karar çıktı. Üniversite disiplin kurulu, Çakıroğlu’nun ölümüne sebep olmaktan yargılanan başka bir öğrenci Nurullah Semo’yu öğrencilikten attı.

Ege Üniversitesi’nin önceki rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz döneminde açılan soruşturma dosyası daha sonra göreve gelen Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun döneminde de sürdürüldü. Hoşcoşkun’un işlem yapılması istemiyle disiplin kuruluna gönderdiği dosya kurul toplanamadığı için görüşülememişti. Üniversitenin yeni Rektörü Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun talimatı, üniversite hukuk müşavirliğinin görüşü doğrultusunda dosyayı inceleyen disiplin kurulu Semo’yu okulda bıçak taşımak ve kullanmak suçlarından attı. Karar oy birliği ile alındı.

TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU
Öte yandan geçtiğimiz günlerde bazı gazetelerde Çakıroğlu’nun katili olduğu gerekçesiyle yargılanan Semo’nun üniversiteden atılmadığı, öğrenciliğinin devam ettirildiği ile ilgili haberlere yer verilmişti. Bunun üzerine açıklama yapan rektörlük, Semo’nun halen daha yargılandığını terör örgütü üyeliğinin mahkemece kesinleştirilmediğini belirtmişti. Rektörlük, Semo hakkında yaralayıcı, kesici ve delici alet taşımaktan açılan dosyanın görüşmelerinin sürdüğünü dile getirmişti. O dosya da böylece alınan karar sonrası sonuçlanmış oldu.