GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ekim 2019 Pazartesi 09:27

Ege Üniversitesi'ndeki acı olayın görüntüleri ortaya çıktı: Kaza değil cinayet!

Ege Üniversitesi kampüsünde sulama tankerinin altında kalarak hayatını kaybeden Sezen Zambak’a ait görüntüler ortaya çıktı. 23 yaşındaki Zambak’ı hayattan koparak traktörün direksiyonunda şoför dışında iki kişinin daha olduğu güvenlik kamerasına yansıdı. Yargılama sürecinin devam ettiği olayın görüntülerine Egedesonsöz ulaştı.

EGEDESONSÖZ- Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni birincilikle bitiren Sezen Zambak’ın kampüste sulama tankerinin altında kalarak hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan soruşturma sürüyor.  Üniversite rektörlüğü ve adli makamların çalışmaları devam ettirdiği olayla ilgili kampüste yaşanan kaza görüntüleri ortaya çıktı. 23 yaşındaki Zambak’ın sulama tankerini taşıyan traktörün altında kalma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülere göre, traktörün üzerinde şoför ile birlikte iki kişi daha görünüyor. Traktör şoförünün görüş açısını kapatan kişi, Zambak’ın sağ teker altında kalmasından sonra ayağa kalkarak uyarıda bulunuyor. Şoför ve yanındakiler kaza sonrası aşağıya inerek sağlık görevlilerine ve emniyete haber veriyor.

İŞTE O ANLAR:

Ölümlü kazanın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame İzmir Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. “Taksirle ölüme neden olma” suçundan hakkında dava açılan şüpheli Vehbi B. suçlamaları kabul etmedi.  Cumhuriyet Savcısı Tolga Uzer, tarafından hazırlanan iddianamede; Vehbi B’nin 2918 Sayılı Karayolu Trafik Kanunu’nun 53/B maddesine göre ‘sağa ve sola dönüşlerde kurala uygun olarak geçiş yapan yayalara ilk geçiş hakkını vermemek’ maddesinin ihlal edildiği belirtildi.  Asli ve tam kusurlu olduğu vurgulanan Vehbi B.’nin yanında bulunan ve traktörün üzerinde yer alan isimlere ise değinilmedi.

Öte yandan, kaza sonrası gözaltına alınan Vehbi B. emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 

REKTÖR'DEN AÇIKLAMA: ADLİ SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Öte yandan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, SonSöz TV'de katıldığı programda kaza ile ilgili adli sürecin devam ettiğini açıklamıştı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR: