GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Haziran 2016 Cuma 13:06

Ege Üniversitesi’nde hendekli pankarta Türk Bayraklı cevap!

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün dünkü mezuniyet töreninde birkaç öğrenci tarafından “hendek” göndermeli pankart açılmasına cevap yine aynı fakültenin Reklamcılık Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezuniyet törenlerinde dekan Prof. Dr. Müge Elden ve öğrencilerden geldi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün dünkü mezuniyet töreninde birkaç öğrenci tarafından “hendek” göndermeli pankart açılmasına cevap yine aynı fakültenin Reklamcılık Bölümü ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezuniyet törenlerinde dekan Prof. Dr. Müge Elden ve öğrencilerden geldi.

Sahneye ellerinde büyük bir Türk Bayrağı ile çıkan öğrenciler, bayrağı tören boyunca ellerinden bırakmayarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Törenin başında konuşma yapmak üzere kürsüye gelen fakülte dekanı Prof.Dr. Müge Elden öğrencilerin coşkulu karşılamasına aynı coşkuyla karşılık vererek Türk Bayrağını ve öğrencilerini selamlayarak alkışladı.

“ORTAK DEĞERİMİZ AY-YILDIZLI KUTSAL BAYRAĞIMIZDIR”
Fakültenin dekanı Prof.Dr. Müge Elden konuşmasında dünkü olaydan duyduğu üzüntüyü belirterek “Öncelikle belirtmek isterim ki dün birkaç öğrencinin sergilemiş olduğu münferit hadise koskoca bir kuruma ve binlerce öğrencisine mal edilemez. Mezuniyet törenlerinin siyasal şov aracı yapılmasına karşıyım. İlla ki bir mesaj verilmek isteniyorsa ve bir sembol gösterilmek isteniyorsa bu olsa olsa gölgesinden gururla yaşadığımız, ortak değerimiz olan ay-yıldızlı bayrağımız olabilir. Bu vesileyle bu duyarlılığı gösteren ve en anlamlı cevabı veren öğrencilerime teşekkür ediyorum.” dedi.

Elden konuşmasının sonunda, çiçeği burnunda iletişimcilere her zaman etik değerlere bağlı kalmalarını, ülkelerini ve insanlarını sevmekten asla vazgeçmemelerini tavsiye ederek başarılı bir meslek hayatı diledi. Tören öğrencilerin iletişim yemini etmeleri ve keplerini fırlatmaları ile sona erdi.