GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Ekim 2024 Çarşamba 16:04

Ege Üniversitesi’nde dikkat çeken ihaleler!

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak görev süresinin bitmesine bir yıl kala en büyük bütçeli yemek ihalesi için üç yıllık süre belirledi. Daha önce kısa aralıklarla dört kez Ankara merkezli Florya Yemek Şirketi'nin aldığı yemek işi için yeniden ihaleye çıkılacak.

Türkiye'nin köklü üniversiteleri arasında yer alan Ege Üniversitesi'nde ikinci döneminin sonuna gelen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak'ın görev süresinin bitmesine bir yıl gibi kısa bir süre kala önemli gelişmeler yaşanıyor.

Üniversite bütçesi içinde önemli bir iş kalemi olan yemek ihalesi için flaş bir karar alındı. Üniversite yönetiminin talimatıyla ihale için süre üç yıl olarak belirlendi. Daha önce bir yıl ve iki yıl olarak ayrı ayrı yapılan ihalelerde sürenin bu kez yeni dönemi de kapsayacak şekilde 3 yıl olması dikkat çekti.

Ege Üniversitesi Kampüsü ve Ege Üniversitesi Hastanesi olarak ayrı ayrı yapılan işin önceki ihalelerini Ankara merkezli Floryalı Yemek Şirketi kazanmıştı. Üniversite yönetimi ayrıca daha önce ayrı ayrı yaptığı ihaleyi bu kez tek çatı altında birleştirdi. Tek bir işlemle tüm süreci tamamlamak isteyen yönetimin EKAP'a yüklenen teknik şartname üzerinde de ayrıntılı çalıştığı öğrenildi. 

AYNI FİRMA MI ALACAK?
Zaman zaman hastane başta olmak üzere kampüste yemek hizmetinden yararlanan vatandaşların da şikayet ettiği sistemin uzun süredir yürütücü olan Floryalı Yemek Şirketi'nin bu ihale için de hazırlık yaptığı belirtildi. Yemekhane düzeni, kullanılacak malzemeler ve yemek yapım sistemi için gereken ekip ve ekipmanların temini konusunda da çalışmaları hızlandıran şirketin 3 yıllık ihaleyi alması durumunda önemli bir sürecin tamamlanacağı dile getirildi.

Üniversite yönetiminin başında bulunan Rektör Budak'ın, ikinci dönemi olduğu ve yeniden rektörlüğe atanamayacağı için tüm ihaleleri uzun süreli yapıp görevinden ayrılacağı konuşuluyor. (Gündem 35)