GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Mayıs 2018 Cumartesi 12:45

Ege Üniversitesi'nde dev buluşma

Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” yaklaşık bin öğretim elamanını bir araya getirdi. EÜ’nün 2019- 2023 dönemi önceliklerinin belirleneceği stratejik planın hazırlanmasına katkı sağlayacak dört ana başlıkta, gün boyunca beyin fırtınası yapacak.

Ege Üniversitesinin geleceğe taşınmasında önemli bir yere sahip olan “Ege Üniversitesi Gelecek Şurası” EÜ Kapalı Tenis Kortunda bugün saat 09.00’da başladı. Ortak akıl toplantısına, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, rektör yardımcıları, üniversitenin üst yönetimi ve öğretim elemanları katıldı. EÜ’nün uluslararası arenada hak ettiği yere getirmek ve 2019’da araştırma üniversiteleri arasına taşımak için daha önce de farklı çalışmalara imza atan Rektör Budak, “Rektörle Akşam Çayı” etkinliğinde yüzlerce akademisyenle buluştu. Her fırsatta öğrenci, akademisyen ve idari personelle görüşen Rektör Budak, yaklaşık bin öğretim elemanın bir araya gelmesiyle hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

“ÇIKIŞ YOLUMUZ EĞİTİM”
Şuranın açılış konuşmasını yapan Rektör Budak, “Ege Üniversitesinin geleceğini tartışıyoruz. Türkiye’de üniversitelerdeki akademisyenlerin bir araya gelip kendi üniversitesini, geleceğini tartıştığı ilk şura olabilir. Türkiye, dünyada ciddi bir ekonomik rekabet içinde ve yalnız. Ekonomi anlamında bu rekabette tek bir çıkış yolu var; eğitim, bilim ve fen. Bunu bütün dünya da biliyor. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi bizim çıkış yolumuz da eğitim. Üniversitemizde huzur, güven ortamı var ve çok ciddi bir akademik kadro var, 5 bin kişilik akademik kadrodan söz ediyorum. Bu akademik kadroyla hem bölgeye hem de Türkiye’nin geleceği olan gençlere daha iyi bir eğitim vermek için bir yol haritası, bir çalışma platformu oluşturduk. Bütün akademisyenlerimiz Türkiye’ye bir ışık olabilir. Bu şurayla Türkiye’nin geleceğine çok ciddi katkı sunulacak. Kendi birikimlerimizi paylaşarak eyleme dönüştürmek istiyoruz. Masalardaki yaklaşık bin öğretim üyesi belki ilk kez birlikte oturuyor. Türkiye'de büyük üniversitelerde multidisipliner çalışma anlamında birlikte çalışmaları sanayiye, Ege Bölgesi’ne, Türkiye’ye insanlığa katkıda bulunması için çok önemsiyoruz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAĞRI YAPMIŞTI
Şurada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yükseköğretimde kalite ile üniversitelerin Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etme çağrısının da yanıt bulacağını kaydeden Rektör Budak, Ege Üniversitesinin yanı sıra İzmir ve Türkiye’nin, dünyanın en iyileri arasında yer almasını hedeflediklerini dile getirdi.

ÖRNEK OLACAK
Şuranın diğer üniversite ve eğitim kurumlarına örnek olacağını söyleyen Rektör Budak, “Üniversitemizin geleceği şekillendirilirken ve stratejik planlar yapılırken şurada elde edilen veriler kullanılacak. Bu organizasyon geleceğimiz için yol haritası oluşturulmasına önemli katkı sağlayacak.Ege Üniversitesinin köklü bir üniversite olması, gelenek görenekleri, kimliği ve ruhuyla yeniden bir atılıma ihtiyacı var. Bunu yapabilecek çok ciddi bir akademik kadromuz, heyecanımız ve bilgi birikimimiz var. İşte biz yeniden Ege Üniversitesi için bugün beraberiz, yeni hedeflere, ülkemize, geleceğe ve inancımız olan gençlere yatırım yapmaya devam edeceğiz”  diye konuştu.

EGELİ ÖĞRETİM ELEMANLARI BEYİN FIRTINASI YAPACAK
Değerlendirmeli tercih (Deliberative polling) yöntemiyle gerçekleştirilecek etkinlikte, 100 masada yaklaşık bin öğretim elemanı, eş zamanlı işleyecek çalışma grupları halinde, şura gündemindeki konuları hep birlikte değerlendirip fikirlerini dile getirecek. Katılımcıların masalardaki yeri, fakülteler arası etkileşimi arttırmak amacıyla rastlantısal olarak belirlendi. Şuranın dört ana başlığını; “Öğrenciler ve Eğitim Kalitesi”, “Kampüs Yaşamı ve Üniversitesi Kültürü”, “Toplumla İlişkiler ve Topluma Etki” ile “Araştırma Üniversitesi Olmak” oluşturuyor.

AKADEMİSYENLERDEN YOĞUN İLGİ
Akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği şuraya katılan, İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Burcu Balcı, “Şuranın yapıcı ve işlevsel olacağını düşünüyorum. Öğretim Elemanlarının çoğu burada, güzel sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Diş Hekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Necdet Erdilek, “Rektörümüzün üniversitemizde çığır açtı. Bunu hayata geçirdiği projelerde görüyoruz. Şurada, farklı fikirler bir havuzda toplanacak ve üniversitemizin geleceğe taşınmasında bu fikirlerden de yararlanılacaktır” dedi. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, “İlk kez düzenleniyor ve binin üzerinde akademisyenle biz de ilk kez bir araya geliyoruz. Bilimsel temellere dayalı güzel bir raporun ortaya çıkacağını ve bunun da üniversitemizin geleceğinin planlanmasında önemli bir yer tutacağını düşünüyorum” diye konuştu.