GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ocak 2022 Pazartesi 09:07

Ege Denizi'nde fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne bu hafta hava sıcaklıklarının düşmesi beklenirken İzmir'in perşembe gününe kadar yağışlı havanın etkisi altında kalması bekleniyor. Ayrıca İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’nün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre; Ege Denizi’nin kuzeyinde fırtına olacak.

EGEDESONSÖZ - Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre yeni haftada Türkiye genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yarından itibaren mevsim normalleri civarına düşecek. Ege'nin kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Yeni haftada İzmir’in de yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor. Yağışlı havanın Perşembe ve Cuma gününden itibaren yerini parçalı bulutlu olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise en yüksek 14 dereceye kadar çıkacakken en düşük sıcaklığın ise 2 derece olması bekleniyor.



Yağışların, Muğla ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Muğla il genelinde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların da bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırması, Gökova Körfezi çevrelerinde şiddetli olması bekleniyor.

İlgililerin ve vatandaşların, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar, fırtına, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.


 

FIRTINA UYARISI!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir 2. Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada rüzgarın yarın (11 Ocak) öğle saatlerinden itibaren Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, perşembe (13 Ocak) günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği bekleniyor.

Müdürlük, fırtınanın neden olabileceği, deniz ulaşımında aksama gibi olumsuzluklara karşı başta denizciler olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.