GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Magazin
10 Ekim 2024 Perşembe 10:41

Ece Seçkin tek tek anlattı! Discord'ta neler oluyor

Ünlü şarkıcı Ece Seçkin, kendilerini 'incel' olarak tanıtan grubun içine girerek onların ifşalanmasını sağlamıştı. Kendisi de Discord'ta oyun oynayan Ece Seçkin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ailelere çağrıda bulunmuştu. Peki bu Discord'ta neler oluyor? Ece Seçkin Çiğdem Yılmaz'a tek tek anlattı.

İstanbul’da 19 yaşında olan Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik’in telefonunda yapılan incelemede, Discord üzerinden üyesi olduğu bir grupta “incel” olarak isimlendirilen kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıkmıştı.

Eskiden oyun oynadığını ancak platformun amacının farklı noktalara ulaştığını anlatan şarkıcı Ece Seçkin, platformun tehlikelerini Milliyet’e anlattı:

“Discord’ta sesli ve görüntülü iletişim kuruluyor. Genelde benim gibi oyun oynayanlar oluyor. Kişiler biriyle kendi ekranını paylaşabiliyor. Arkadaş grubum, ekranımdaki görüntünün aynısını görebiliyor. Pandemi döneminde bu platforma ilgi arttı, o dönem ‘Hadi Discord’tan bir film açalım’ deyip herkes aynı anda, aynı filmi izleyebildi. Büyük kurumsal şirketlerin de toplantı için kullandığı bir platform.

NUMARAM YAYILDI

Bu platforma birtakım gruplar oluşmuş. Yaş ortalamaları 12-18 yaş arasında değişiyor ve binlerce kişiden oluşuyor. Örneğin bu gruplardan birine girmek için şartlar, dini değerlere küfretmek. Bu çocuklar günün 24 saatini neredeyse bilgisayar başında geçiriyorlar. İnsanların kişisel bilgilerine çok rahat ulaşıyorlar, hatta benim telefon numaram da birkaç kez bu kişiler tarafından yayıldı.

DEPREM ZAMANI DEHŞETE DÜŞÜREN PLAN

Bu çocuklar akşam bilgisayarın başına geçiyor, içlerinden biri açıyor kamerasını yüzü maskeli ve onu izleyen yüzlerce çocuk var. Deprem zamanı şöyle bir şey diyorlar, ‘212’yi arayalım enkaz altındayım’ diyelim ve öyle de yapıyorlar. Bunu o akşamın etkinliği olarak belirliyorlar. Ertesi gün bir başkası kediye işkence yapıyor. Bunları yaparken 102 kişi bu kişiyle konuşabiliyor.

KORKUNÇ ŞEYLER DÖNÜYOR

Geçen gün işlenen cinayetlerinden sonra katilin de bu platformla bağlantılı olabileceğini düşündüm. Bu Discord gruplarında öldürülen kızlarla çok dalga geçildi, korkunç yorumlar yapıldı.Bu durumdan şüphelenince bana ihbar yağdı. Bir de şöyle bir şey söz konusu, tüm bu olup bitenler online bir dünyanın içerisinde olduğundan insanlar fark edemiyor ve bu online dünyada korkunç şeyler dönüyor.”