GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Ocak 2016 Pazartesi 11:06

EÜ’de rektörlük yarışı: 1 koltuğa 5 aday!

Ege Üniversitesi’nde rektörlük yarışı için adaylık açıklamaları gelmeye devam ediyor. Rektörlük için biri kadın olmak üzere beş isim adaylığını açıkladı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Ege Üniversitesi güz dönemine yeni rektörle başlayacak. İkinci dönemini dolduran Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz yasa gereği yeniden aday olamayacak. Rektörlük yarışı için adaylık açıklamaları gelmeye devam ediyor. Rektörlük için biri kadın olmak üzere beş isim adaylığını açıkladı.

Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi, Organ Nakli Merkezi Müdürü ve İç Hastalıları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özkahya, Tıp Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz ve Fen Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Nadide Kazancı adaylıklarını açıklayan isimler oldu.

HERKESLE UYUM
Öğrencilik ve tüm akademik hayatını kapsayan 41 yıllık sürecin tamamının Ege Üniversitesi’nde geçtiğini, bu bilgi birikimi ve tecrübesi ile üniversite yönetimine talip olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, temel hedefinin Ege Üniversitesi’ni bilimsel, idari ve mali yönden hak ettiği düzeye çıkarmak, daha çok üretmek ve daha fazla paylaşmak olduğunu belirtti. Ege Üniversitesi’nin bütçe ve kadro sorunlarının bir an önce çözülmesi ve yeni atılımların yapılabilmesi için başta YÖK Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve hükümet ile uyumlu çalışmayı hedeflediğini vurgulayan Kumanlıoğlu, İzmir’in kamu kurumları, yerel yönetimleri, sivil toplum örgütleri ve sanayi kuruluşları ile işbirliği yaparak, üniversitenin İzmir’e ve bölgeye katkısının artarak sürdürülmesinin sağlanacağını ifade etti.

AKADEMİSYENLERİMİZE BİR NEFES OLABİLMEK
Ortak akıl vurgusu yaparak, şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışıyla bugünkü seviyeden daha da ileriye gidileceğine inandığını vurgulayan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, “Üniversitemizin dinamik ve değişime açık büyük potansiyelini; evrensel ilkeler ve yerel gerçekler doğrultusunda geliştirmek, akademik başarımızın mimarı akademisyenlerimize zorlu ve yorucu yolculuklarında bir nefes olabilmek, idari personelimizin huzurlu ve güvenli çalışma ortamlarının devamını sağlamak, geleceğimizin güvencesi olan öğrencilerimizin mevcut olanaklarını daha da geliştirmek öncelikli hedeflerimdir. Bu hedeflere ulaşmadaki en büyük güvencem, üniversitemin her birimindeki deneyimli kadroları oluşturan siz değerli çalışma arkadaşlarımın olmasıdır” dedi. Yaptığı açıklamada, 1976 yılından beri Ege Üniversitesi’nde akademik ve idari her alanda görev alarak ilk günkü heyecanla ara vermeden bu günlere geldiğini ifade eden Olgun, 40 yıllık deneyimlerini Ege Üniversitesi’nin hizmetine sunmak istediğini söyledi.

AKADEMİK ORTAMIN ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIĞINI KORUYARAK...
Akademik ortamın özgürlük ve bağımsızlığını koruyarak, üniversitenin Türkiye ve dünyadaki yerini daha yukarılara taşımak üzere üretkenliğinin arttırılarak sürdürülmesinin ilk hedefi olacağını belirten Prof. Dr. Mehmet Özkahya, “Üniversitelerin var olma sebebinin bilim üretmek ve yaymak olduğu gerçeğini unutmadan üniversitemizin hedeflerine ulaşması için bu büyük ailenin bir neferi olarak atıldığım bu yolda, önümüzdeki süreçte bu üniversite çatısı altında edindiğim deneyimleri üniversitemizin tüm çalışanlarıyla ve öğrencileriyle birlikte, demokratik bir ortam yaratarak şeffaflık ve katılımcılık ilkelerine tam uyarak kurumumuzu daha iyi konumlara taşımak için kullanmak istiyorum” diye konuştu.

EGE’DE HER ZAMAN SEÇİMLERDE BİRİNCİ SEÇİLEN ADAY…
Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, “Otuz beş yılı aşkın bir süredir denizinde damla olmayı özümsediğim Ege Üniversiteli kimliğim, bugün hayatımı kolaylaştıran, saygınlık, bilimsellik, tanınmışlık, akademik pozisyonum gibi pek çok kazanımımın da kaynağı oldu.  Bugün, elde ettiğim kazanımları, genç nesillere aktarma zamanıdır diyerek, sizlere Ege Üniversitesi Rektörü olarak hizmet etmek için, güven terazinize çıkmaya karar verdim. Kuruluş kronolojisi bakımından ülkemizin 4. üniversitesi olan Ege Üniversitemiz, bu seçimlerde 13. Rektörünü seçecektir. YÖK kanunu uygulamaya girdiğinden beri, seçimlerden birinci çıkan pek çok adayın atanmadığına şahit olduk. Ege Üniversitemiz, bu beklenmedik atamalarda hep bir istisna olarak kalmış, birinci seçilen aday, hep Rektörümüz olarak atanmıştır. Ben, bu seçimde de bunun değişmeyeceğine yürekten inanıyorum. Siz değerli akademisyen dostlarımın projelerimi, dinamik ve güçlü sosyal ilişkilerimi oylarınız ile taçlandırır, seçimlerde beni ilk aday olarak görevlendirirseniz, oylarınızın saygınlığını korumak için elimden gelen gayreti göstereceğime söz veriyorum” ifadelerini kullandı.


SORUNLARI ÇÖZÜME ULAŞMIŞ ÇALIŞANLARI DAHA MUTLU BİR EGE!
Rektörlüğe adaylığını açıklayan tek kadın akademisyen ise Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı oldu. Kazancı şu şekilde konuştu: “Üniversitemizi zirveye taşımak için ekip ruhunu ve sinerjisini teşvik eden, hukukun üstünlüğüne inanan; çağdaş anlayışa sahip, Atatürk İlkeleri'ne ve Cumhuriyet’in temel değerlerine bağlı, bilime ve bilim insanına saygılı, hesap verebilir ve şeffaf, öğretim üye ve elemanlarının kadro ve özlük sorunlarına, haklarına daha duyarlı,üniversitesinde öğretim üye ve elemanlarına, idari personeline ve öğrencilerine değer veren, destekleyen ve kendisini ayrıcalıklı hissettiren, öğrencileri ve tüm öğretim elemanları ile etkileşim içerisinde ve her zaman ulaşılabilir olan,üniversitemizin sorunlarına hakim, bu sorunlara çağdaş ve demokratik çözümler üretebilecek, dinamik, yenilikçi ve sonuç odaklı temel yönetim ilkelerimle; sorunları çözüme ulaşmış ve çalışanları daha mutlu bir Ege Üniversitesi için siz değerli Ege Üniversitesi ailesinin tüm üyelerinin destekleriyle bu süreci yürütmekten onur duyacağım.”

ADI GEÇEN İSİMLER
Öte yandan rektörlük için adaylık açıklaması yapmayan fakat adaylığı konuşulan isimler arasında Ege Üniversitesi Organ Nakli Sorumlusu Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, mevcut Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı bulunuyor.