GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Eylül 2022 Çarşamba 16:11

ESİAD’da yeni dönem… Karabağlı gitti, Sibel Zorlu geldi

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Karabağlı, bu görevinden ayrıldı. Yönetim kurulunda yapılan seçimle, Sibel zorlu, kurumun yeni başkanı oldu.

EGEDESONSÖZ – Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nde (ESİAD) bayrak değişimi oldu. 24 Mart 2021’de yapılan genel kurulda başkanlığa getirilen Mustafa Karabağlı, ESBO başkanlığına adaylığı nedeniyle bu görevinden istifa etti. Karabağlı’nın yerine, yönetim kurulu üyelerinden Sibel Zorlu başkanlığa getirildi. İzmirli ünlü işadamı Kemal Zorlu’nun kızı olan Sibel Zorlu, ESİAD tarihinin ilk kadın başkanı olarak kayıtlara geçti.

ZORLU: ESİAD BAŞKANI OLMAK ONUR VERİCİ BİR DURUM
Mustafa Karabağlı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan adaylığı nedeniyle 6 Eylül’de yapılan yönetim kurulu toplantısında istifasını sundu. Aynı toplantıda yapılan oylamada Sibel Zorlu, oybirliğiyle başkanlığa getirildi.

Geçmiş dönem başkanı Fadıl Sivri yönetiminde de yer alan Sibel Zorlu, yeni göreviyle ilgili duygularını Egedesonsöz’e anlattı. Zorlu, “ESİAD Başkanı olmak onur verici bir durum. Mustafa Başkan ile birlikte, 13. Dönem yönetim kurulu üyesi olarak göreve gelmiştim. Dönemi ilerletmek bana geçti. Bayrak yarışı böyle gidiyor. Başkanlık görevini bana layık gören arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.