GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
21 Ekim 2023 Cumartesi 10:09

EGİAD'dan 100'üncü yıl buluşması... Sahne Cem Adrian'ın!

Ege Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Cumhuriyet’in 100. Yılını en iyi şekilde kutlamak için bir yıldır çalıştıklarını belirterek, “AASSM’de OLTEN Filarmoni Orkestrası ve Cem Adrian konseriyle Cumhuriyet’i kutlayacağız. Bu etkinlikte elde edilecek geliri de EGİAD Ortaokulu’nun sporcuları için yapılacak spor salonu inşaatına aktaracağız” dedi

EGEDESONSÖZ -  Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, SONSÖZ TV’de, Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in sorularını yanıtladı.

EGİAD’ın, Cumhuriyet’in 100. yılı hazırlıklarını, eğitime destek projesi ile taçlandırmaya hazırlandığını belirten Başkan Yelkenbiçer, “21 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel, şarkıcı Cem Adrian’ın solistliğinde OLTEN Filarmoni Orkestrası konseri düzenliyoruz. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki konserin gelirini, EGİAD’ın 20 yıl önce Urla’da yaptırdığı EGİAD Ortaokulu’na inşa edeceğimiz spor salonuna aktaracağız. Sponsor gelirleri, dernek bütçesi ve üyelerimizin katkılarıyla salonu finanse edeceğiz. EGİAD Ortaokulu hala 20 yıl sonra gururla anlattığımız bir değer oldu. Okul şu an kabına sığmıyor hem akademik hem sportif anlamda” diye konuştu.

YAĞMURDA ÇAMURDA ANTRENMAN YAPIYORLAR
Öğrencilerin yağmurda çamurda spor faaliyetlerini okul bahçesinde gerçekleştirmeye çalıştığına dikkat çeken Yelkenbiçer, “EGİAD her yıl taş üstüne taş koymaya çalışmış, okula katkı vermeye devam etmiş. Biz de bu geleneği sürdürmek istedik. Yeni farkına vardık okulda her yaştan her kategoriden voleybol oynanıyor. Öğrenciler derece alıyorlar, bizi de, Urla’yı da, İzmir’i de gururlandırıyor. Ülkemizdeki spor kültürü rekabet üzerinden kurulmaya başlandı ama tatlı bir rekabet oluyor. Biz voleybol takımına spor salonu yapmak istedik. Okul bahçesinde yağmurda çamurda antrenman yapıyorlardı. Hem konserden hem mali bağışçılardan, sponsorlardan spor salonuna akacak. Spor salonunun altyapı konusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Mahmut Özgener’in destekleri var. Hayırseverlerin de katkılarıyla, EGİAD bütçesinden ayrılacak bütçeyle birlikte önümüzdeki ocak ayında spor salonu için çalışmalara başlamak istiyoruz” dedi.

“MİLLİ YAS” BİZİ TEĞET GEÇTİ
Yelkenbiçer, Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkılması gerektiğine vurgu yaptı ve sözlerine şöyle devam etti:

“Ekibimizle birlikte EGİAD’a yakışır, Cumhuriyet’in önemini vurgulayan bir etkinlik yapmak istedik. EGİAD komitesinin üyesi OLTEN Filarmoni Orkestrası İzmir’in çok kıymetli bir değeri. Onlarla birlikte müzakere ederek başladık. Her detayını ilmek ilmek ördüğümüz bir süreç geçirdik. Filistin’e yapılan saldırılar nedeniyle alınan ‘Milli yas’ kararı üç günlüktü. Bu durum, bizi de kapsar mı diye endişeye düştük. Gün batımına kadar süreceğine dair not düşülmüş. Valimiz Sayın Süleyman Elban’dan görüş alarak hareket ettik ve olumlu geri dönüş aldık. Milli yas bizi teğet geçti. Etkinliğimiz gün batımı sonrası olacağı için programda bir değişiklik olmadı. Bu acıları unutmuyoruz tabii ki ama Cumhuriyet’in 100’üncü yıl etkinliğinin elimizden kayıp gitmesine çok üzülecektik, eğer bu konser olmasaydı.”