GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
23 Kasım 2016 Çarşamba 11:34

EGİAD Başkanı Kaya’dan veda mesajları

EGİAD’ın ilk kadın başkanı Seda Kaya son basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda 4 yıllık görev süresini değerlendiren Kaya, sonraki süreçte işlerine ağırlık vereceğini ifade etti.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ege Genç İş Adamları Derneği’nde (EGİAD) 13. Dönem yönetimi görevi devrediyor.

26 Kasım’da gerçekleşecek olağan genel kurul öncesi EGİAD’ın ilk kadın Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, basın toplantısı düzenledi.



İki dönemlik görevinin ardından genel kurulda görevi EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Buğra İlter ve yönetimine devredecek.

Toplantıda 4 yıllık görev süresini değerlendiren EGİAD Başkanı Seda Kaya, duygulu anlar yaşadığını belirtti. 

490’IN ÜZERİNDE ORGANİZASYON
Görev süresi boyunca başarılı projeleri yapmak için çalıştıklarını ifade eden Seda Kaya, “2012 yılının başında göreve geldiğimizde, çıktığımız yolun zor ve engebeli bir yol olduğunu biliyorduk. Zira, bir sivil toplum örgütü yönetmenin, ne denli meşakkatli ve özverili bir çalışma gerektirdiğinin, farkındaydık. 4 yıl önce kendimize bir hedef koyduk.  Odaklandığımız hedefle, 48 ay gibi bir sürede Danışma Kurulları, Ege Toplantıları, Sosyal Sorumluluk Etkinlikleri, Uluslararası Ziyaretler başta olmak üzere 490’ın üzerinde organizasyon ve projeye imza attık.  Dernek olarak, bugüne kadar başlattığımız, bütün projelerde, kentimizin, gençlerimizin geleceği üzerine inşa edilecek inisiyatifler geliştirdik. Bizim için uzun, derneğimizin 26 yıllık sürecinde ise kısa görünebilecek olan yolumuzun başarısında, takım çalışmasının büyük katkısını gördük. Bu takım çalışması, hem yönetimimdeki arkadaşlarımın özverili çalışması, hem çalışanlarımızın emeği, hem de üyelerimizin büyük katkısıydı” şeklinde konuştu.

KRİZLERİ RAPORLARLA ANLATTIK
Görevde kaldıkları süreçte iki genel, bir yerel, bir Cumhurbaşkanlığı seçimi geçirildiğini; yakın coğrafyadaki savaşlardan, göçlere kadar bir çok önemli gelişimlerin olduğunu vurgulayan Kaya, “Siyasi ve ekonomik çalkantıları yaşayıp, terör belasıyla baş etmiş, bir darbe girişimini atlatmış ülkenin vatandaşları olarak çok zorlu süreçlerden geçtik. AB ile inişli çıkışlı ilişkilerle müzakerelerin eşiğine geldik, bir Rusya krizi yaşadık. Bunların gölgesinde kendi görüşümüz ışığında sayısız demeç verdik, rapor hazırladık. Tüm bu krizlerde sarsılmaz bir mantıkla etkili bir söylemde bulunmak, gerçeklere dikkat çekmek en büyük sorumluluğumuz oldu. Bu süreçte de her zaman devletimizin yanında durduk, hükümetimizin eleştirilmesi gereken kararlarına dikkat çektik, gerektiğinde de eleştirdik” dedi.



HİZMET GÖREVİ BİTMEYECEK

Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ekonomik büyümenin ciddi boyutlarda yavaşladığını, işsizliğin uzun zamandır hiç olmadığı kadar yükseldiğini, kadına yönelik şiddet ve yine kadınlar ile çocuklara yönelik istismarın hızla arttığını, kardeşçe yaşamamız için terör belası başta olmak üzere birçok konuda yeni adımlar atılması gerektiğini üstüne basa basa vurguladık. Bizler gençlerin, geleceğin sesi olarak, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.” sözünü düstur edinerek yolumuza devam ettik. Ve yine Atamızın dediği gibi “…bu ulusa ve ülkeye hizmet görevi bitmeyecektir’ dedik. Bu anlayışla ve onurlu bir görev duygusuyla devraldığım başkanlığı yine bir başkasına devrederken tam bir güven duygusu içerisinde olduğumu belirtmek isterim. Güven duygusu içindeyim, çünkü görevi, uzun zamandır birlikte görev yaptığım, birlikte çalıştığım değerli dostum Aydın Buğra İlter’e devretmekteyim. Kendisine de bu vesileyle yeni görevinde başarılar diliyorum.”

İŞLERİME AĞIRLIK VERECEĞİM
EGİAD’taki görevimin ardından her hangi bir siyasi hedefim yok. Devam etmekte olan görevlerim var. TÜKKONFED’te, BASİFED’te mevcut görevlerime devam edeceğim. Görev sürem boyunca yoğunluk nedeniyle işlerime ağırlık verememişti. Bundan sonra daha fazla işlerime ağırlık vereceğim” diye konuştu.