GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Ağustos 2016 Pazar 09:39

EBSO İzmir’in artılarını anlatacak: Yorgancılar’dan ‘fuar’ mesajları

Ege Bölgesi Sanayi Odası, kapılarını 85. kez açan İEF boyunca yatırımcılara İzmir’in potansiyeli ve avantajlarını anlatacak. Fuarda dev organizasyonu değerlendiren EBSO Başkanı Yorgancılar, inovasyon temasının önemine değinirken, İEF’nin eski günlerine doğru bir dönüşüm içine girdiğini söyledi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  İzmir’de 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın coşkusu yaşanıyor.

Fuar, şölen havasından gerçekleşen açılışın ardından kapılarını bu sene inovasyon temasıyla açtı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımı ile gerçekleşen açılışta,  Ar-Ge ve inovasyonun, ülkenin kalkınmasındaki önemi üzerinde durularak yatırım ve gelişim mesajları verildi.  

Türkiye’nin kalkınması için dünyada yeni sanayi devrimi olarak kabul edilen Sanayi 4.0’ın içerisinde mutlaka yer alınması gerektiğini ifade ederek yurt içinde ve yurtdışında yaptığı özel görüşmeler, seminerler, eğitimler ile Egeli sanayicileri bilgilendiren Ege Bölgesi Sanayi Odası, (EBSO) 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda aktif bir şekilde yer alıyor.

FUAR BOYUNCA KONUKLARA İZMİR’İN AVANTAJLARI ANLATILACAK
Organizasyon kapsamında kente gelen yabancı yatırımcıları misafir ederek yatırım mesajları veren EBSO, fuarda açtığı stant ile fuar sonuna kadar konuklara İzmir’in avantajlarını, teknolojik gelişmeleri ve İzmir’deki OSB’lerin potansiyellerini aktaracak.

Yapılan çalışmalar ve 85. İEF ile ilgili Egedesonsöz’ün sorularını yanıtlayan Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,  “85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda EBSO’nun varlığını burada da sürdürmek için standımızı açtık. İzmir’de faaliyet gösteren OSB’leri tanıtmak için, OSB’lerin potansiyellerini anlatmak için böyle bir çalışma yaptık. Biz bu fuarda İzmir’in avantajlarını göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

ESKİ TEKNOLOJİ İLE AYAKTA KALMAK MÜMKÜN DEĞİL
Türkiye’de istikrarlı büyümenin sağlanabilmesi için yeni teknolojik gelişmelerin mutlaka içerisinde yer alınması gerektiğini ifade eden EBSO Başkanı Yorgancılar, İzmir’in bu anlamda önemli bir üs olduğunu ifade etti.  İEF’nin inovasyon temasının öneminden söz eden Yorgancılar, “İnovasyon konusu bizim için çok önemli bir konu. Benim daha önce de söylediğim Sanayi 4.0 devrimi için bizim bu sistemin içinde mutlaka olmamız lazım. Eski teknoloji unsurları ile sanayi sektöründe faaliyet gösterip ayakta kalmak mümkün olmayacaktır” dedi.

İEF DÖNÜŞÜMÜN İÇİNE GİRDİ 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ iş birliği ile bu sene yeni yüzü ile kapılarını açan organizasyon hakkında Yorgancılar, “Burası çok farklı bir fuar haline geldi. Bu sene çok daha farklı hale gelecek. 85. İEF’de iki ana sponsor vasıtasıyla tahmin ettiğimizden çok daha iyi gruplar burayı bir eğlence paneline çevirecek. İzmir Enternasyonal Fuarı eski dinamizmini yakalayan bir dönüşüme girdi. İnşallah bunu süreç sonunda bunu hep beraber değerlendireceğiz” dedi.