GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
13 Mart 2016 Pazar 22:42

Dünya liderlerinden terör saldırısına kınama

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin Rusya, Fransa, Ukrayna ve Avrupa Birliği'nden kınama mesajları geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ankara'daki terör saldırısını kınadığı bildirildi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov saldırıya ilişkin TASS ajansına yaptığı açıklamada, "Vladimir Putin, Ankara'da meydana gelen bu vahşi saldırıyı şiddetle kınadı. Rusya Devlet Başkanı, çok sayıda insanın hayatını kaybettiği yeni bir terör saldırısına maruz kalan Türk halkıyla birlikte yas tutuyor" ifadelerini kullandı.

Peskov açıklamasında, Putin'in saldırıda yakınlarını kaybedenlere taziyelerini sunduğu ve yaralılara acil şifalar dilediğini aktardı.  

ABD BÜYÜKELÇİSİ: DEHŞETE KAPILDIM

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Ankara'daki saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım" ifadesini kullandı.

Bass, ABD Büyükelçiliğinin Twitter hesabından yayımladığı taziye mesajında şunları kaydetti:

"Ankara'daki saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."  

HOLLANDE: FRANSA TÜRKİYE'NİN YANINDADIR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesinin terörle mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu açıkladı.

Elysee Sarayı'ndan Ankara'daki terör saldırısına ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanı, Ankara'nın merkezini sarsan ve çok sayıda ölüme sebep olan alçak saldırı sonrası Türk halkıyla derin bir dayanışma içindedir. Fransa, terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanındadır" ifadeleri kullanıldı. 

POROŞENKO: TERÖR HAKLI OLAMAZ

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Ankara'daki terör saldırısını kınadı. 

Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Ankara'da başka bir korkunç saldırı şok etti. Terör haklı olamaz, sadece mahkum olur. Ukrayna Türkiye ve onun halkı ile ayakta" ifadelerini kullandı. 

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da twitter hesabından, "Türkiye'de başka bir korkunç terör saldırısı. Ukrayna devleti adına kurbanların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum" açıklamasında bulundu.  

AB: TÜRK HALKININ YANINDAYIZ

Avrupa Birliği (AB), Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Ankara'daki terör saldırısı ile ilgili ortak açıklama yayımladı.

Ankara'nın merkezinin bir kez daha bombalı saldırının hedefi olduğu, çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, hükümeti ve halkıyla olan güçlü dayanışmamızı ifade ediyor, acılarını paylaşıyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına başsağlığı, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. AB, bu tür şiddete maruz kalan herkesin yanında olmaya devam edecektir. Küresel terör tehdidiyle mücadele için uluslararası işbirliğini hızlandırmaya olan güçlü taahhüdümüzü yineliyoruz."  (aa)