GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
18 Aralık 2022 Pazar 20:58

Dünya Kupası şampiyonu Arjantin!

Tarihin en heyecanlı Dünya Kupası Finali'nde kazanan Arjantin oldu. Messi'nin en büyük hayaline penaltılarla ulaştığı gecede tüm dünya inanılmaz bir gece yaşadı. Arjantin 2 farkı koruyamadı, uzatmalara giden maçta karşılıklı 1'er gol daha çıktı. 90 dakika ve uzatmalar 3-3 bitti. Her anı çılgınca geçen Katar'daki finalde Dünya Kupası penaltılarla Tangocuların oldu.

2022 Dünya Kupası Şampiyonu Arjantin oldu… Dünya futboluna damga vuran Arjantinli Lionel Messi koleksiyonundaki en büyük eksiği sonunda tamamladı. Kariyerinin son Dünya Kupası’na Katar’da çıkan Leo, yıllardır hayalini kurduğu en büyük kupayı da kazanmayı başardı.

Dev finalde Fransa’yı normal süresi 2-2 ve uzatmaları 3-3 biten maçta penaltılarla 4-2 mağlup eden Arjantin 36 yıllık Dünya Kupası hasretine son verdi. Daha önce 1978 ve 1986’da kupanın sahibi olan Arjantin 3. kez dünyanın en büyüğü oldu.

35 yaşındaki Lionel Messi en büyük idolü Maradona’nın ardından ülkesine Dünya Kupası kazandırarak tarihe adını altın harflerle yazdırdı.

Dünya Kupası’nda en çok maça (26) çıkan oyuncu olan Messi, 12 golle Pele’yi yakaladı ve bir Dünya Kupası’nda tüm aşamalarda gol atan ilk futbolcu oldu.

Öte yandan Arjantin, finalde Fransa'yı yenerek kupayı 3’üncü kez kazandı. Arjantin, daha önce 1978 ve 1986 yıllarında kupayı müzesine götürmüştü.

TURNUVANIN ENLERİ ÖDÜLLERİNİ ALDI
Kupa seremonisi öncesinde 2022 Dünya Kupası’nda en iyi genç oyuncu, altın eldiven, altın ayakkabı ve altın top ödüllerini kazanan isimler şöyle:

Turnuvanın En İyi Genç Oyuncusu: Enzo Fernandez

Altın Eldiven: Emiliano Martinez

Altın Ayakkabı Kylian Mbappe

Altın Top: Lionel Messi