GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Ekim 2023 Cumartesi 14:01

Dönüşüm derneği kundaklandı!

Bornova Kızılay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm alanında çalışmalar yapan derneğin kundaklandığı raporlanırken Dernek Başkan Yardımcısı Besra Girgör bazı grupların derneğin çalışmalarından rahatsızlık duyanların korkutma amacıyla gerçekleştirdiğini dile getirdi. 

Metehan UD/EGEDESONSÖZ - İzmir’in Bornova ilçesinde buluna Kızılay Mahallesi Koruma, Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek binasının kundaklanarak yakıldığı ortaya çıktı. 

28 Eylül 2023 gecesi 474 Sokak No 11’deki binanın giriş katında bulunan mahalle derneğinde 23:21 sularında yangın meydana gelmiş, ihbar üzerine olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürmüştü. 

Yangında derek binası orta hasarlı olarak zarar görürken dernek binası önünde bulunan dernek başkanına ait araç ise ağır hasarlı olarak yangından etkilenmişti. 

RAPORDA KUNDAKLAMA VURGUSU
Büyükşehir İtfaiye Yangın Ve Acil Müdahale Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda kundaklama üzerinde duruldu. 11 Ekim 2023 tarihli raporda “ Yangın yerinde yapılan tetkikte yangın başlangıcının Kızılay Mahallesi Koruma, yaşatma, yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak kullanılan 3 katlı binanın zemin katındaki işyerinin önündeki birikmiş kartondan çöplerde olduğu görülmüş olup; yapılan araştırma ve soruşturmada, yoldan geçen kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çöplerin tutuşturulması neticesinde, çöplerden çıkan alevlerin dernek önüne park edilmiş olan 35ACF994 plakalı 2012 model Renault Kangoo marka araca sıçraması, oradan da dernek olarak kullanılan No 11 deki işyerinin pencerelerine sirayet etmesi sonucu yangın çıkmış olabileceği kanaatine varılmıştır.” ifadeleri yer aldı. 

HAVAYA DA ATEŞ AÇILDI İDDİASI
Egedesonsöz’e konuşan Dernek Başkan Yardımcısı Besra Girgör, derneklerinin mahalledeki dönüşüm çalışmaları ile ilgili vatandaşları bilgilendirdiğini ve hukuki süreçleri takip ettiğini belirtti. 

Girgör “Önce yanıcı bir madde atmışlar, sonrasında havaya ateş açmışlar. Komşular silah sesini duyup bakınca derneğin yandığını ve kundaklayanların kaçtığını görmüş. İlk müdahaleyi komşular yapmış. Polislere de silah sıkıldığını söyledik ama henüz ifadelerini almadılar. Şimdi raporla birlikte şikayetçi olacağız ve suç duyursunda bulunacağız.  Biz burada derneğimizin olmasını istemeyen, bizim mücadelemizden hoşnut olmayan, gecekonduların tapularını almasından rahatsız olan çıkar çevrelerinin yaptığını düşünüyoruz. Bunun bir derneğe yönelik kasıt olduğu belli. O sırada yapmaları da korkutma ve yıldırma amaçlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.