GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
9 Ağustos 2024 Cuma 10:41

Dolar zirveye yakın seyrediyor!

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Kur sabah saatlerinde 33,57 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 33,57 seviyesinden işlem görüyor.

TL küresel güvenli liman arayışıyla satış baskısı altında kalmaya devam ederken, piyasalardaki volatilitenin kaynağı haline gelen küresel faiz kararları beklentileri ve jeopolitik gelişmeler takip ediliyor.

Dün alış ağırlıklı dolar/TL bu seviyelerde tutunamadı ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,09 artışla 33,4914'ten tamamladı.

DÖVİZ KURLARINDA SON DURUM
Dolar/TL küresel satış basıyla bu hafta yeni zirve olan 33.67 seviyesine kadar yükseldikten sonra bu sabah güne 33,59 civarında başladı. TL'nin bu hafta başından beri dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 1,1 seviyesinde oldu.

Saat 10.00 itibarıyla Euro/TL yüzde 0,20 artışla 36,73'den sterlin/TL yüzde 0,10 artışla 42,87'dan satıldı.

Dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,15 azalışla 103,1 seviyesinde bulunuyor.

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 3 Ağustos ile biten haftada 233 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Ülkede ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı geçen hafta önceki haftaya kıyasla 17 bin kişi azaldı.

Analistler, dün ABD'de açıklanan işsizlik maaşı başvurularının gerilemesi sonrasında azalan resesyon endişelerinin varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Bugün yurt dışında veri gündeminin sakin olacağını bildiren analistler, teknik açıdan dolar endeksinde 103,5 seviyesinin direnç, 102 seviyesinin ise destek bölgesi olarak öne çıktığını kaydetti. (AA)