GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Haziran 2024 Cumartesi 16:06

Dolandırmak istedi... Sağlam kayaya çarptı!

İzmir'in Urla ilçesinde, işyerinden eve gitmek için aracıyla yola çıkan Muharrem Çetin, yol ortasında duran bir kişinin kendisine seslenmesiyle durdu. Yol ortasında duran şahıs, "Bana çarptın elimdeki şirketin telefonu düştü ve kırıldı. Bunu öde" dedi. Çetin, ise "Esnafın güvenlik kamerasına bakalım o zaman" deyince şahıs hızla olay yerinden uzaklaştı. Çetin daha sonradan güvenlik kamerasını izleyince bu şahsın önceden de böyle girişimleri olduğunu fark etti ve vatandaşları uyardı.

Olay 28 Mayıs Salı günü saat 13.00 sularında yaşandı. Katlı Pazar Yeri altındaki dükkanlarda erkek kuaförü olan ve 'Heri' lakabıyla tanınan Muharrem Çetin, ilçe merkezindeki işlerini tamamladıktan sonra aracıyla Zafer Caddesi'ni kullanarak işyerine dönmek üzere yola çıktı.

Şehitkemal İlkokulu'nu geçip, İkizler Çeyiz işletmesi hizasına yaklaştığında, aracının aynasından yol ortasındaki bir kişinin kendisine seslendiğini görerek durdu. Aracın kapısını açıp, koltuğa oturan şahıs, 'Abi geçerken bana çarptın, elimdeki şirket telefonu düştü ve kırıldı. Bunu öde' diyerek Muharrem Çetin'den para istedi. Şahsa çarptığını düşünen Çetin önce 'Tamam öderim' cümlesini kurdu ancak daha sonra kendisini toparlayıp, 'Sana çarptığımı hissetmedim. Gel esnafın güvenlik kameralarına bakalım. Gerçekten çarptıysam öderim' dedi. Bunun üzerine panikleyen şahıs, 'abi üzerinde ne kadar varsa ver, gideyim. İşe geç kalıyorum' yalanına başvurunca Muharrem Çetin iyice kuşkulandı ve görüntüleri izleme ısrarını sürdürdü. Çetin'in bu ısrarı karşısında da araçtan inip hızlıca uzaklaştı.

Olaydan iyice şüphelenen Muharrem Çetin, arkadaşı olan bir işyerinin güvenlik kameralarındaki görüntüleri izlediğinde ise şaşkına döndü. Şahsın, Çetin'e çektiği dolandırıcılık olayını daha önce de birçok araca yaptığını belirledi. Görüntülerde şahıs Urla yönünden Babacan'a gelen araçlardan birini gözüne kestiriyor, daha sonra yolun karşısına geçecekmiş gibi ortaya geliyor ve elini aracın aynasına çarpıyor. Ancak telefonun düşmediği, şahsın eğilerek yerdeki telefonu alma görüntüsü verdiği açıkça görülüyor. Kimliği belirlenemeyen ve sonraki günlerde görünmeyen şahısla ilgili şikayette bulunmadığını belirten Muharrem Çetin, olayı şöyle anlattı:

'O gün işlerimin yoğunluğu nedeniyle dükkanımdaki randevulara geç kalmıştım. Şahıs bana çarptın deyince, çarpmış olabileceğimi düşündüm. Birkaç dakika sonra böyle bir olayın yaşanmadığına kanaat getirdim. Görüntüleri izleme teklifimden sonra kaçamak cevap verince dolandırıcı olduğunu anladım. Görüntüleri izleyince de bunu benden önce de yaptığını belirledim. Daha çok dalgın olsam, ilk anda cebimdeki parayı çıkartıp verebilirdim. Hemşehrilerimizin bu tür olaya karşı uyanık olmaları için de yaşadıklarımı sosyal medyada paylaştım." (Urla Haber)