GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Kasım 2019 Pazartesi 09:26

Dolandırıcıların yeni yöntemi şoke etti: Bu kez imzasını taklit ettiler!

Dolandırıcıların ismini kullanarak işadamlarından yardım talebinde bulunduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin bu kez imzası taklit edildi. Bornova’da bulunan klima satıcısına sahte belgelerde 20 adet klima siparişi veren dolandırıcılar olayın fark edilmesi üzerine hedefe ulaşamadı. Gökçe, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

EGEDESONSÖZ- İsmi birçok kez dolandırıcılar tarafından kullanılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin bu kez imzası taklit edildi.  Daha önce, yardıma muhtaç kişiler için işadamlarını arayan ve talepte bulunan dolandırıcıların yeni yöntemi akıllara durgunluk verdi.

Olay, Bornova’da faaliyet gösteren Şanlı Klima isimli şirketin sahibi Rıfat Şanlı’ya gelen bir telefonla başladı. Şanlı’yı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda emekli olan Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Aydın Güzhan ismiyle arayan dolandırıcılar 20 adet klima satın alacaklarını söyledi.  Şanlı’dan klima fiyatlarını öğrenen dolandırıcılar siparişlerin kendilerine getirilmesini, parayı da Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili hesaba hemen geçeceğini söyledi.  Karşılıklı satış rakamlarında anlaşılması üzerine Şanlı’nın telefonuna watsapp’tan malzeme talep formu gönderildi.  Talep formunda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe adına açılmış bir bölüm ve resmi imza da yer aldı.  Talep formu ve yöntemden şüphelenen klima firmasının sahibi Büyükşehir’i arayarak durumdan haberdar edince dolandırıcılar hedefine ulaşamadı.

Klima firmasının sahibi kendisine gelen evrakların görüntüsünü ve ilgili telefon numarasını da söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Harekete geçen savcılık, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gökçe’yi de haberdar etti. Emniyete verilen bilginin ardından Gökçe, ifade verdi. İfadesinde, belediyenin malzeme alımı için ihaleye çıktığını, böyle bir yöntemin olmadığını belirten Gökçe, imzasının gerçek imzası ile aynı olduğunu fakat ıslak imza olmadığını, taklit edildiğini vurguladı.  Sorumluların bulunmasını isteyen ve şikayetçi olan Gökçe, işadamlarından birçok kez ismi kullanılarak para talebinde bulunulduğunu da hatırlattı. Gökçe, herkesin duyarlı olmasını istedi.