GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Mart 2018 Cuma 20:59

Dolandırıcılar yine işbaşında: Adını Afrin için kullandılar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin adını kullanan dolandırıcılar bu kez Afrin’e yardımı bahane etti. Yeni yönteme İzmir’de bazı işadamlarının takıldığı öğrenildi.

EGEDESONSÖZ-  Dolandırıcılar İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin adını yine kullandı. Daha önce defalarca yardım kampanyası adı altında İzmir’deki işadamları ve sanayicileri arayan şebeke üyeleri bu kez farklı bir yöntem tercih etti.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytindalı Harekatı’ndan kaynaklı milli ve manevi değerleri kullanan dolandırıcılar işadamlarını Buğra Gökçe adıyla telefonla aradı. Ulaştıkları isimlere de “Afrin’e yardım göndereceğiz, desteklerinizi bekliyoruz” denildi. Karşılarındaki kişiyi Büyükşehir Genel Sekreteri Gökçe zanneden isimler dolandırıcılardan hesap numarası ve irtibat adresi istedi.  Bu yöntemle İzmir’de bazı işadamlarından para toplandığı anlaşıldı. Şikayet üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar kapsamında, İzmir’de faaliyet gösteren Dere Madencilik Şirketi Genel Müdürü Zeki Bora Turan’ın da dolandırıldığı belirtildi. Turan, dolandırıcılara 20 bin TL’ye yakın parasını kaptırdı.  Emniyet müdürlüğü yetkililerinin, hesap kayıtları ve telefon numaraları üzerinden geniş çaplı soruşturma başlattığı dile getirildi.

DEFALARCA YAPTILAR!
Daha önce yardıma muhtaç isimler için sosyal yardım toplama gerekçesiyle bazı işadamlarının adını kullanarak aranması üzerine Genel Sekreter Gökçe sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  ““Lütfen Dikkat! Dolandırıcılara, itibar cellatlarına itibar edilmemesi ve duyurulması istirhamıyla, sayın ve çok sevgili yurttaşlarımızın bilgi ve ilgisine sunarım” açıklamasında bulunmuştu.