GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Ağustos 2023 Salı 12:29

Dokunulmazlığı kaldırılmak istendi, rest çekti: Evet tek adam ve diktatör diyorum!

Menemen’de yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “tek adam” dediği için dokunulmazlığı kaldırılmak istenen CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Tekrar hakkımda istedikleri kadar dosya getirsinler, istedikleri kadar dokunurlarsa dokunsunlar. Söylediklerimin, eylemlerimin sonuçlarına katlanabilecek  demokratik olgunluktayım ve söylediklerimin hiçbirinde de bir hata yok. Evet tek adam ve diktatör diyorum” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde son dönemlerde özellikle muhalefet partilerine yönelik yapılan ‘fezleke’ soruşturmalarının bir yenisi daha meclis gündemine geldi.

KİMLERİN DOKUNULMAZLIĞI KALDIRILMAK İSTENİYOR?

TBMM Başkanlığı’na sunulan dosya ile aralarında CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın da olduğu 12 milletvekiline ait 15 dokunulmazlık dosyası muhalefet cephesinde tepkilere neden oldu.

İSTEDİKLERİ KADAR DOSYA GÖNDERSİNLER
Menemen’de yaptığı bir konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “tek adam” dediği için hakkında dosya açıldığını ve sözlerinin arkasında olduğunu belirten Polat, “Dokunurlarsa dokunsunlar! Bunlardan bir korkumuz yok bizim. Fezlekenin içeriğiyle ilgili henüz elimde bir belge yok. Ona ulaşmaya çalışıyorum ama  anladığım kadar Menemen'de yaptığım bir konuşmada Cumhurbaşkanı'na tek adam dediğim için şikayet edilmişim ve hakkımda kovuşturma  fezleke gelmiş.  Evet tek adam ve diktatör diyorum! Tekrar hakkımda istedikleri kadar dosya getirsinler ve istedikleri kadar dokunurlarsa dokunsunlar. Söylediklerimin, eylemlerimin sonuçlarına katlanabilecek  demokratik olgunluktayım ve söylediklerimin hiç birinde de bir  hata yok.  Hepsini temellendirerek düşüncelerimi ifade ettiğimi belirtmek isterim. Düşüncelerimin arkasındayım” ifadelerini kullandı.

DAHA GÜR SESLE BAĞIRACAĞIM
Dokunulmazlıkların kaldırılması önerisinin muhalefetin görevini yapmasını engellemek için  gündeme getirildiğini belirten Polat, “Muhalefet milletvekillerine muhalefet görevini  yaptırtmak istemiyorlar. Çünkü  Türkiye'de  yaptıkları eylemlerin  ya da Türkiye'yi  uluslararası kapitalizmin pençesinde  peşkeş çekilen ülke pozisyonunda toplum tarafından görülmesini istemiyorlar. Dolayısıyla  ben bundan bağımsız geldiğini düşünmüyorum benim fezlekemin.  O sebeple daha fazla  görevimizi yapmaya daha gür sesle bağırmaya devam edeceğim” diye konuştu.