GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
6 Mayıs 2024 Pazartesi 16:02

Doğan Holding’e Bakanlık onayı… İzmir’de motosiklet üretecek!

Doğan Holding’e ait şirket İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde motosiklet üretmek için Bakanlık’tan olur aldı. Şirket 75 milyon TL’lik yatırımla yılda 9 bin 600 motosiklet üretecek.

EGEDESONSÖZ – Onursal başkanlığını iş insanı Aydın Doğan’ın yaptığı Doğan Holding bünyesindeki Doğan Trend Otomotiv Şirketi, İzmir’de motosiklet üretmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı. Proje ile ilgili Bakanlık ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verdi.

Şirket Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan 4 bin 716 metrekarelik parselde motosiklet üretimi ve montajı yapacak.  

75 milyon 123 bin TL bütçe ayıran şirket kurulacak fabrikada yılda 9 bin 600 motosiklet üretmeyi amaçlıyor.  Proje kapsamında fabrikada 45 personelin çalıştırılması hedefleniyor. 

Proje tanıtım dosyasında söz konusu üretimle ilgili “Söz konusu proje kapsamında motosiklet üretimi/montajı ve motosikletin iskeletini oluşturacak şase üretimi yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda ilk olarak motosiklet üretimi için gerekli şase üretimi gerçekleşecek olup üretim, tesiste kaynak işleminin yapılması ile yapılacaktır. Motosiklet üretimi için diğer tüm malzemeler ve gerekli olması halinde şase de dış tedarikçiden hazır olarak gelecek ve tezgah üzerinde birleştirilerek montajı yapılacaktır. Böylelikle motosiklet üretimi tamamlanacaktır. Kapasite miktarınca ihtiyaç duyulan motosiklet parçaları (Motor, Yakıt deposu, Egzoz sistemi, Şanzıman, Süspansiyon sistemi, Fren sistemi, Lastikler, Gösterge paneli, Gidon, Elektrik sistemi, Soğutma sistemi, Zincir ve dişli grubu, Far ve stop lambaları, Bijon, cıvata, somun ve birleşim aparatları) üretim durumuna göre peyder pey tedarik edilerek montajlama yapılacaktır”  ifadeleri yer aldı.