GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ekim 2023 Pazartesi 09:55

Diyet menüsü değil… Öğrenciye reva görülen bu!

Açıldığı günden beri tartışmaların odağı olan Karabağlar KYK Erkek Yurdu’nda yeni olay daha yaşandı. Yurtta kalan öğrencilere yemek olarak verilen menüler, diyet menülerini andıracak cinsten oldu. Ayrıca binadaki elektrik ve su sorunları da gündeme geldi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Okulların açıldığı ilk haftalarda açılmama sorunu yaşayan Karabağlar KYK Erkek Yurdu’nda yeni bir sorun daha patlak verdi.

Öğrenciler, kendilerine yemek olarak sunulan menüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Paylaşılan fotoğraflarda yemek menüsünün çeşitliliği tartışmalara sebep oldu. Bir öğrencinin paylaştığı fotoğrafta, yarım ekmek arası çeyrek domates ve kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yer aldı.

Diğer bir öğrencinin paylaşımında ise; yarım domates, 1 adet haşlanmış yumurta, 1 adet üçgen peynir ve pakette reçel yer aldı.

Menülerin tarzı diyet menülerini andırır cinstendi.

ELEKTRİKLER KESİLİYOR, SU BASIYOR
Öğrenciler, sosyal medya hesapları üzerinden yurtta sık sık elektrik ve suyun kesildiğini ve binalarda halen daha inşaat pisliğinin var olduğunu anlatan görseller paylaştılar. Bazı dersler online olmasına rağmen halen daha yurt binasında internet olmadığı da paylaşıldı.

Binanın en alt katında bulunan çamaşır odasındaki makinelerin de öğrencilere yetecek düzeyde olmadığı ve odayı sık sık su bastığı da belirtildi.

Bu koşullar sonrasında öğrenciler, binada ses çıkarma eylemi gerçekleştirdi.