GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Aralık 2017 Salı 13:03

Dikili’deki taciz iddiasında söz Genel Merkez'de: “Komplo olduğunu düşünüyorum”

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un personele taciz iddialarıyla ilgili CHP Genel Merkezi’nden açıklama geldi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Konuyu incelediğimizde bir komplo olduğu ortaya çıkıyor. Belediye başkanını bizzat çağırıp dinleyeceğiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Dikili Belediyesi’nde çalışan personel Deniz Canpolat’ın Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un kendisini taciz ettiği iddiasıyla başlayan tartışma devam ediyor. Dikili’yi karıştıran iddialarla ilgili CHP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, başkanın istifa etmesi gerektiğini belirtirken konuya genel merkez el koydu. CHP Genel Merkezi, Başkan Tosun ve ilçe Başkanı Şener’i Ankara’ya çağırdı. İki ismin konuyla ilgili bilgisine başvurulacağı öğrenilirken süreçte kamuoyuna yansıyan görüntüler ve yaşanan olay sonrası açıklamalar da Başkan Tosun’a sorulacak.

- DİKİLİ'Yİ KARIŞTIRAN TACİZ TARTIŞMASINDA İLÇE BAŞKANI TOPTA: İSTİFA ET BAŞKAN!

- DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI'NA TACİZ SUÇLAMASI!

Başkan Tosun’un Ankara’ya çağrıldığını belirten CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Durumu bakıldığında bir komplo olduğu görülüyor. Çünkü aradan geçen bu kadar zamanda mesele yeni ortaya atıldı. Görüntülere baktığımızda görüyoruz ki planlı, programlı bir süreç işletilmiş. Biz, parti olarak belediye başkanımızın tabi ki düşüncelerini alacağız. Ona bunu soracağız. Kendisi de bize açıklamaları ayrıntılarıyla yapacaktır. Meseleyi yakından takip ediyoruz” dedi.