GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
16 Haziran 2022 Perşembe 16:14

Dev şirket YDA Group’tan Bergama’ya GES yatırımı!

Türkiye en büyük şirketlerinden YDA Grup İzmir’in Bergama ilçesinde 37 milyon yatırım yaparak güneş enerji santrali kuracak.

EGEDESONSÖZ - YDA Group’a ait YDA Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ İzmir’in Bergama ilçesinde güneş enerji santrali kurmak için harekete geçti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevresel etki değerlendirme süreci başlatılan proje kapsamında şirket kendi mülkiyetindeki Soğancı Mahallesi’ndeki 4,23 hektar büyüklüğündeki 189 ada 17 parsele 7 bin 164 adet panel ve 12 adet evirici kurmayı planlıyor.

37 milyon Türk Lirası yapılacak proje kapsamında santralin 2,7 MW gücünde olması hedefleniyor. ÇED alanı ise 1/100.000 Ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planında “Tarım Arazisi” ve “Teknolojik Sera Bölgesi” olarak tanımlanan alanlarda kalıyor.

ULUSLARARASI ALANDA FAALİYET YÜRÜTÜYOR
Havacılık, medikal, enerji, destek hizmetleri, madencilik, tarım, bilgi teknolojileri , savunma ve havacılık sektöründe faaliyette bulunan YDA Group’un ana faaliyet alanı olan inşaat sektörü. Şirket aralarında anahtar teslimi projeler, Yap-İşlet-Devret (Y.İ.D) ve Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ / PPP) modelleri ile havalimanları ve sağlık kampüsleri yatırım projeleri, yüksek teknolojik binalar, endüstriyel tesisler, çimento fabrikaları, altyapı projeleri, yollar, köprüler, kavşaklar, toplu konut projeleri, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, hastane yapımları ile tanınıyor. Uluslararası alanda da faaliyet yürüten Kazakistan, Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Suudi Arabistan, Arnavutluk, Afganistan ve Moldova gibi pek çok ülkede projeleri bulunuyor. 

Şirketin yönetim kurulu başkanlığını Hüseyin Arslan yürütürken yönetim kurulu üyeleri arasında Cüneyt Arslan, Michael Raymon Keith Davey, Prof. Dr. Mehmet Barca, Doç. Dri. Hamdi Pınar, Hamdi Güvenç ve Veysel Tekin yer alıyor.