GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Haziran 2016 Perşembe 10:31

Dev işbirliği: Havadan İzmir’e, denizden Yunan Adaları’na!

İzmirli Celestyal Cruises ile SunExpress arasında imzalanan işbirliği kapsamında İstanbul ve Anadolu’dan tatilciler havayoluyla İzmir’e bağlanarak; Cedlestyal Cruises ile Yunan Adaları turlarına vizesiz katılabilecek.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir kruvaziyer turizmde yaşanan sıkıntılı süreçte Yunanistan menşeili,  İzmir merkezli Karavan Cruises’ın markası olan Celestyal Cruises firması Sun Express ile ortak proje başlattı.

Ülke ve kent genelinde yaşanan kriz ve terör olayları nedeniyle yabancı turistlerin Türkiye tatillerini düşürmesi üzerine yerli turist sezonun kurtarıcısı olarak seçildi. İç turizmde Yunanistan ile gerçekleşen kıyasıya rekabette Celestyal Cruises firması, Anadolu’yu İzmir’de buluşturma kararı aldı.

TÜRKİYE’NİN 13 NOKTASINDAN İZMİR’E
Sun Express Havayolları ile gerçekleştirilen işbirliği protokolü, İstanbul ve Anadolu’yu İzmir’e bağlayacak. Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon, Van olmak üzere toplam 13 noktadan İzmir’e havayoluyla bağlanacak. Anadolu’dan gelen yerli turistler  İzmir’den gemiye binerek Celestyal Cruises’la vizesiz Yunan Adaları turlarına katılabilecek.

Turizmin Ege merkezli iki yıldız firması Sun Express ile Celestyal Cruises arasındaki stratejik anlaşmaya dair imzalar; İzmir’e demirleyen Celestyal Cruises gemisi Nefeli’de atıldı.

TEMMUZ’DA İZMİR’DE
Celestyal Cruises Türkiye Temsilcisi Karavan Cruises Direktörü Özgü Alnıtemiz, “Bu gemi sadece Türk yolcu taşımakta ana çıkış olarak Türk limanlarını seçmiştir. Geminin seferleri ekim sonuna kadar devam edecek. Temmuz ayına kadar Çeşme, Temmuz’dan Eylül’e kadar İzmir Limanı’nı kullanacağız. İzmir bizim için çok önemli. Vize ciddi bir evrak sorunu yaşatıyor. Aynı zamanda vize muafiyeti imkanı sunuyoruz. 3-4 ve 7 gecelik alternatiflerle hizmet veriyoruz “diye konuştu.



ANADOLU HALKINA CRUİSE TECRÜBESİ YAŞATACAĞIZ
Tur fiyatlarının 199 Euro ila 459 Euro arasında değiştiğini söyleyen Alnıtemiz, ‘’Turizmde her şeyin başı ulaşım. Son yıllarda Türk tatilcilerin kruvaziyer turizme ilgisinde ciddi artış var. 2015 yılında; önceki yıla göre yüzde 135 büyüyen Celestyal Cruises olarak bu yılki hedefimiz 45 bin Türk yolcuyu cruise’larımızda ağırlamak. Cruise yolcularımızın yüzde 70’i uçak, yüzde 10’u otobüs, yüzde 20’si de kendi araçlarıyla gemiye geliyor. Bu stratejik işbirliği çerçevesinde yolcularımıza alternatiflerle uçaklı cruise paketleri sunacağız. Böylece uçak fiyatlarının da sabitlenmesiyle; Anadolu halkına cruise tecrübesini daha ekonomik paketlerle yaşatacağız’’ dedi.

3 GÜN GEMİ TURU YAPAN 4 GÜN İZMİR’DE KALIYOR
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alnıtemiz, yurtiçinden gelen turistlerin İzmir’e de katkı sağlayacağını ifade etti. Alnıtemiz, "Bizim programlarımızda Çeşme, İzmir’e ve Kuşadası’na gelen turistler  programlarına kent turunu da dahil ediyorlar. Biz önümüzdeki süreçte İzmir’e gelen turistleri kenti de gezdirmek için programlar düzenlemeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİMİZİN AMACI İZMİR’İ TANITMAK
Akdeniz ve Ege’ye tarifeli seferlerle en fazla turist getiren SunExpress’in Satış Pazarlama Türkiye Grup Müdürü Ece Şenev ise Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in İzmir’den operasyonlarını başlatmasının üzerinden 10 yıl geçtiğini belirterek, “Biz, İzmirli iş ortaklarımız olan acentelerimiz ve tur operatörlerimizle beraber İzmir’de büyüdük. Bu anlamda da İzmir’in gelişimi için gerekli her türlü desteği verdik ve vermeye de devam ediyoruz. Bugün de yine İzmir iç turizminin canlanması için iş ortağımız, İzmir’in köklü acentelerinden Karavan Turizm’le bu defa iç turizm için işbirliği yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu işbirliğimizin de amacı İzmir ve İzmir’i tanıtmak” diye konuştu.

YUNANİSTAN’DAN KÜBA’YA
30 yıllık tecrübesiyle bir dünya markası olan Celestyal Cruises ana limanı Yunanistan olan tek gemi seyahati operatörü; Yunan Adaları, Türkiye ve Küba’nın rakipsiz gemi seyahati şirketidir. Şirketin gemilerinden ikisi olan “Thomson Spirit” ve “Thomson Majesty” TUI AG’nin Thomson Cruises şirketine kiralanmıştır. 2011 yılından beri, Celestyal Cruises güvenli, emniyetli ve sağlıklı bir yolcu gemisi ortamını destekleyen dünya çapında bir gemi seyahati sektörü birliği olan Cruise Lines International Association (CLIA Europe) (Gemi Seyahati Hatları Uluslar Arası Derneği) üyesidir. Celestyal Cruises, yolcularına tematik Ege turlarının yanı sıra 8 günlük seferlerle otantik bir Küba gemi seyahati deneyimi sunuyor. Celestyal Cruises logosu denizi, güneşi ve rüzgarı çağrıştırırken Helen köklerine uzanan hikayesini; ekonomiyi desteklemeye ve çevreyi korumaya olan bağlılığını anlatıyor.