GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ekim 2018 Salı 14:13

Dev firma İzmir'de ilki gerçekleştiriyordu, konkordato ilan etti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de opera sanatına özel ilk yapım olarak hayata geçirilecek Mavişehir’de temeli atılan opera binasının projesini gerçekleştiren Egezemin İnşaat Mühendislik Tic. A.Ş. konkordato ilan etti. Firma ayrıca gündeme geldiğinde tartışma konusu olan, Ege Üniversitesi yerleşkesi içinde yapılan caminin de projesini yürüttü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de döviz kurunda son dönemde yaşanan dalgalanma, liranın değer kaybetmesi çok sayıda işletme ve kuruluşu zor durumda bıraktı. Ticari hayatın olumsuz etkilenmesi sonucunda Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de dev kuruluşların bazılarının konkordato ve iflas etmesi bazılarının da satış kararı alması dikkat çekti.

Yaşanan son gelişmeyle Egezemin İnşaat Mühendislik Tic. A.Ş. de konkordato ilan etmek talebiyle mahkemeye başvurdu. İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı tarafından yapılan ilanla şirketin kararı kamuoyuna duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Karşıyaka’nın Mavişehir Mahallesi’nde hayata geçirmek için düğmeye bastığı, geçtiğimiz Eylül ayında temeli atılan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki ‘opera sanatına özel’ ilk yapım olarak tarihe geçecek projeyi gerçekleştiren firmanın bu hamlesi tüm kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

PROJE İÇİN RİSK YOK!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin opera binası projesinde Çağdan Mühendislik Müt. San. ve Tic. A.Ş. ile çalıştığı ve Egezemin İnşaat Mühendislik Tic. A.Ş.’nin taşeron firma pozisyonunda hizmet verdiği belirtildi. Egezemin’in projelerle ilgili bilgi veren internet sitesinde işveren bölümünde Çağdan Mühendislik yer alıyor. Gelinen noktada projenin durdurulması gibi bir tehlike ve riskin oluşmadığı fakat yola başka bir firma ile devam edilme ihtimalinin doğabileceği aktarıldı.

Firmanın ayrıca geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen ve tartışma konusu olan bir projenin de yapımı için görev aldığı öğrenildi. Şirket Ege Üniversitesi yerleşkesi içinde yapılan ve tamamlanmak üzere olan cami projesini yürüttü.

Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere pek çok noktada projelere imza atan şirketin öne çıkan çalışmalarından bazıları şu şekilde:

Çiğli Wins Projesi, Mavişehir Memur Kardeşler Cami, DAP İzmir, Megapol City, Karşıyaka Konut Projesi, Bostanlı Konut Projesi, Kordon Projesi, Medicana Hastane Projesi, Basmane Yeraltı Trafo Odası Projesi, Bornova-Altındağ Konut Projesi, konak-İş Merkezi Projesi, Folkart Time, AOSB Çiğli Projesi, Salhane Vergi Dairesi, Gaziemir Optimum Projesi vs…